Sase persoane, intre care trei copii au fost grav ranite, sambata, la Sinaia, intr-o furtuna iscata din senin. Un copac din apropierea castelului Peles a fost rupt de vantul puternic si a lovit un grup de copii din Moreni, care se aflau in excursie. In starea cea mai grava se afla o fetita de 12 ani, care a fost transportata de urgenta la spitalul Floreasca din Bucuresti.

Potrivit medicilor, fetita are un hematom extins pe tot spatele, cu fractura de bazin si cu fractura la ambele picioare, dar nu are leziuni celebrale. Doctorii au stabilizat-o si au decis sa o opereze de urgenta. Recuperarea va dura cateva saptamani. Parintii copilului au declarat ca era prima excursie in care i-au dat voie sa mearga impreuna cu colegii de clasa.

Starea celorlalti pacienti este stabila. Printre raniti se afla si 2 turisti straini: un barbat de 33 de ani, cetatean spaniol si o italianca de 28 de ani. Cei doi, impreuna cu unul dintre copiii raniti in urma incidentului, se afla la Spitalul Judetean Ploiesti, dar sunt in afara oricarui pericol.

Caderile de copaci au facut mai multe victime, in ultima perioada, in Romania. In Capitala, in incidente separate, un adolescent si-a piedut viata, iar un altul a fost ranit, din cauza arborilor care s-au prabusit peste ei.