Mai mult de o treime din senatorii si deputatii alesi in circumscriptiile bucurestene nu au catadicsit sa-si treaca in dreptul numelui si vreo adresa a cabinetului teritorial, cabinet unde cei care i-au votat ar trebui sa poata veni pentru a-si spune pasurile.

Concret, este vorba de 13 deputati dintr-un total de 32 alesi in Capitala si, respectiv, de 5 senatori dintr-un total de 12 desemnati de bucuresteni.

Sfidarea electoratului, care prin aplicarea stampilei de vot pe lista partidului i-a trimis sa someze in bancile Parlamentului pe bani frumosi, poate fi observata in toate "colturile" esichierului politic. Si la opozitie, si la putere.

Daca ar fi insa sa intocmim un top al formatiunilor cu cei mai multi parlamentari care uita de datoria pe care o au fata de cetateni, pe primul loc s-ar afla Partidul National Liberal. Si in cazul deputatilor, si in cazul senatorilor.

In ceea ce priveste Camera Superioara, liberalii Radu Campeanu si Mircea Cinteza isi cheama alegatorii la sediul... Senatului. Daca al doilea a trecut macar noua adresa, cea de la Palatul Parlamentului, primul ii trimite pe posibilii doritori de audienta in... Piata Revolutiei, unde Senatul nu mai functioneaza de aproape un an.

Cu alte cuvinte, un cetatean care ar vrea sa vorbeasca reprezentantului sau in Parlament de unele probleme importante si care s-ar ghida dupa adresa indicata de senatorul Campeanu s-ar trezi in fata unor usi foarte bine inchise. De un scazut interes pot fi acuzati si senatorii Corina Cretu (PSD) si Eugen Mihaescu (PRM), care ofera alegatorilor lor doar cate o adresa de posta electronica.

Care va sa zica, daca esti votant al celor doi si vrei sa-ti contactezi parlamentarul ai face bine sa-ti instalezi mai intai Internet. Asta in cazul in care ai un calculator!

Si la deputati, situatia este asemanatoare. Patru alesi pe listele PNL Bucuresti - Crin Antonescu, Rares Manescu, Dan Motreanu si Claudius Mihail Zaharia - s-au facut ca uita sa treaca si o adresa de contact. S-or fi gandit, probabil, ca cine vrea sa stea de vorba cu ei trebuie sa depuna mai intai ceva eforturi, munca de detectiv in special, pentru a afla unde sa-i gaseasca.

Alti patru colegi de la putere le-au urmat exemplul: doi de la PD (Nicolae Bara si Cosmin Gabriel Popp), doi de la PC (Daniela Popa si Damian Florea). In schimb, deputatul PSD Ecaterina Andronescu ofera alegatorilor sai posibilitatea audientelor prin... telefon sau fax. Tot e bine decat deloc, cum mai poate fi observat in cazul independentilor Cozmin Gusa si Zamfir Dumitrescu.