Bancile au gandit oferte de creditare si pentru bunici, nu numai pentru persoanele in puterea varstei.Septuagenarii si octogenarii se numara printre potentialii clienti ai imprumuturilor bancare. Ce-i drept, ofertele nu sunt atat de numeroase precum cele adresate persoanelor care abia se apropie de varsta pensionarii.

CEC este lider

Cea mai binevoitoare banca din acest punct de vedere este batrana Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC). O persoana de 77 de ani, de exemplu, poate contracta de la CEC un credit de consum sau unul ipotecar rambursabil, insa pana in momentul in care implineste varsta de 85 de ani.

Rambursarea creditului de consum trebuie insa garantata cu o ipoteca, un gaj sau un depozit colateral. In anumite conditii exista totusi posibilitatea sa nu fie nevoie decat de giranti, potrivit reprezentantilor bancii. In plus, septuagenarii si octogenarii pot beneficia de o perioada de gratie de pana la un an, la fel ca un client activ.

Septuagenarii au fost inclusi pe lista clientilor potentiali si de Citifinancial. Aceasta banca acorda credite de consum care trebuie rambursate pana la varsta de 75 de ani.

Articol integral Evenimentul Zilei