Oameni raniti, copaci cazuti, acoperisuri luate de vant si masini avariate. Acestea sunt urmarile tornadelor care au afectat, in weekend, mai multe localitati din intreaga tara. In toate cazurile, martorii sustin ca vantul s-a intetit din senin, iar vartejurile formate au tinut doar cateva minute. Efectele au fost insa dezastruoase.

Doua fetite din Deva, luate pe sus cu tobogan cu tot

Doua fetite din Deva, in varsta de 4, respectiv 5 ani, au fost luate pe sus, vineri seara, in timp ce se jucau pe o trambulina gonflabila. In jurul orei 18.00, un vartej a ridicat utilajul, a smuls tarusii in care era prins si l-a aruncat peste un gard, la cativa zeci de metri.

Cele doua fetite au cazut pe beton, fiind ranite grav. Ele au fost transportate de urgenta la Spitalul Judetean din Deva, de unde au fost duse cu salvarea pe Stadionul Cetate din Deva. De aici, cele doua fetite au fost preluate de un elicopter SMURD care le-a transportat in stare de coma profunda la Targu-Mures.

Una dintre ele si-a revenit si este in afara pericolului, insa cea de-a doua se afla, ieri, in coma terapeutica de gradul II, medicii fiind rezervati in ceea ce o priveste.

Un copac a ranit sase persoane la Sinaia

Patru copii si doi adulti au fost raniti, sambata, la Sinaia, dupa ce trei fagi au fost smulsi din radacina din cauza vantului puternic, in apropierea Castelului Peles. Tornada, care a durat mai putin de doua minute, a distrus si cateva tonete aflate in zona.

Din cei sase raniti, printre care se aflau si doi turisti straini, cel mai grav a fost accidentata o fetita de 12 ani din Moreni. Imediat dupa accident, ea a fost transportata cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti. Fetita, care avea traumatisme la cap, abdomen si la un picior, a fost supusa unei operatii la femur si este in continuare intubata.

Articol integral Adevarul