Audrey Tautou este frumoasa care a cucerit publicul si critica de specialitate din intreaga lume pentru rolurile interpretate de ea in filme ca “Amelie” si “O logodna foarte lunga”. Noul ei proiect, “Codul lui Da Vinci” este una dintre cele mai asteptate productii din acest an.

Bazat pe un roman care a starnit numeroase controverse, pelicula promite sa aduca cele mai mari incasari la box office in acest an.

Asa ca in interviul in exclusivitate pentru revista Diverta Magazin am incercat sa aflam modul in care a ajuns Audrey in distributia filmului, cum au decurs filmarile, ce-i place la Tom Hanks, la regizorul Ron Howard si la personajul ei, Sophie.

INTERVIU AUDREY TATOU despre “Codul lui Da Vinci”

Diverta Magazin: Cand ai auzit pentru prima data de cartea “Codul lui Da Vinci”?

Audrey Tautou: Atunci cand a aparut in Franta. In septembrie 2004, am plecat in vacanta, in Mexic si am cumparat cartea. M-am gandit ca este romanul ideal pentru o calatorie, era suficient de mare. Spre surprinderea mea, am descoperit ca este bine scris.

Cum ai auzit de existenta unui film inspirat de carte?

Intr-un mod de a dreptul surprinzator. In timp ce prezentam la Toronto pelicula “O logodna foarte lunga”, toti jurnalistii cu care ma intalneam imi spuneau ”Felicitari pentru ca ai fost aleasa sa joci in filmul “Codul lui DaVinci” regizat de Ron Howard”.

Eu eram complet uluita si le tot ziceam ca nu stiam ca se pregateste un asemenea film si ca nu m-am intalnit niciodata cu Ron. Dar nimeni nu m-a crezut. Insa la scurt timp, dupa ce m-am intors la Paris, am primit un telefon de la agenta mea care mi-a spus ca Ron Howard vrea sa ma intalneasca.

Cum a decurs castingul pentru rolul tau?

Am fost foarte calma, deoarece am fost convinsa ca nu o sa iasa nimic din toata treaba asta. Totul a durat doua ore, si la sfarsit, fiind sigura ca nu o sa primesc rolul, mi-am luat aparatul foto pentru a face cateva fotografii si sa demonstrez surorii mele ca m-am intalnit cu Tom si Ron. Ma gandeam ca oricum nu o sa ma mai vad cu nici unul dintre ei prea curand.

Cum ai reactionat atunci cand ai aflat ca ai fost aleasa pentru rolul Sophiei Neveu?

Am avut nevoie de ceva timp sa ma obisnuiesc cu ideea. Aproape m-am simtit vinovata ca nu sunt mai bucuroasa. Tot timpul ma intrebam daca realizam in ce ma implicam. A fost ciudat pentru mine sa fac parte dintr-un asemenea proiect fara sa fi dorit sau visat la asa ceva. Am fost ingrijorata, dar si incantata de reactia prietenilor mei care au fost foarte mandri.

Ce parere ai despre scenariul filmului in comparatie cu romanul?

Ambele sunt foarte asemanatoare. Atunci cand au apucat de scris scenaristii s-au gandit tot timpul sa pastreze toate lucrurile care i-a cucerit pe cititori.

Am auzit ca au existat presiuni pentru a face scenariul mai vag in ceea ce priveste posibila legatura dintre Iisus si Maria Magdalena precum si pentru a evita mentionarea ordinului Opus Dei?

Nu stiu cum arata forma finala a scenariului, dar sunt convinsa ca s-a respectat continutul cartii. Nimic nu a fost minimaliza. Este evident ca scenaristii au considerat romanul drept o simpla fictiune.

Cum te-ai simtit in timpul repetitiilor?

A fost fascinant. Ma simteam de parca eram in mijlocul unei glume, ca prezenta lui Tom se datora efectelor speciale. Mi se parea complet anormal sa fiu acolo, nu era ceva ce parea sa faca parte din viata mea. A durat ceva pana cand nu m-am mai simtit intimidata.

Ce ai apreciat cel mai mult la lucrul cu Ron Howard?

Ron iubeste actorii si ii place sa regizeze. Este foarte receptiv la ideile noi si entuziasmul lui este foarte contagios. Este foarte curios si lipsit complet de prejudecati. Ron este deschis la orice si, in acelasi timp, este tot timpul pregatit. Intotdeauna filmeaza cu cel putin doua camere. Nimic nu-i scapa si totul este realizat cu o deosebita precizie.

Care este cel mai mare avantaj al lui Tom Hanks?

El are toate avantajele. Nu are nici un defect sau o lipsa, de care sa am cunostinta. Este atat de profesionist incat este aproape supranatural. Pentru un regizor, lucrul cu el trebuie sa fie un vis devenit realitate. Are o tehnica extraordinara, isi poate schimba modul de a interpreta un rol pentru a face mai usor procesul de editare a filmului. Si aceasta pentru ca stie exact cum functioneaza treburile.

Te-ai intalnit cu autorul “Codului”?

Da, la Londra. Mi-a spus ca este foarte incantat de alegerea mea in rolul Sophiei, de parca putea sa zica altceva… Ce m-a impresionat enorm, a fost faptul ca cel mai bine vandut scriitor din istorie era foarte timid atunci cand statea langa Ron sau Tom.

Ce-ti place cel mai mult la Sophie Neveu?

Intotdeauna mi-a fost greu sa raspund la asemenea intrebari. Imi place foarte mult spiritul ei de luptatoare si hotararea ei.

Ai vazut filmul?

(N.R. Interviul a fost realizat inaintea lansarii oficiale a filmului in cinematografele din intreaga lume) Am vazut trailerul ca toata lumea, atat. M-am amuzat foarte mult de modul in care am interpretat rolul, de coafura mea si de urmaririle cu masini. Ma face sa rad faptul ca joc intr-un film de actiune in care nu m-am vazut niciodata.

Pentru un asemenea rol ar fi trebuit sa aleaga o amazoana si nu o firava fata ca mine. Sper ca spectatori sa nu iasa de la spectacol intrebandu-se de ce Ron m-a ales pe mine.