Partidul Social Democrat (PSD) prezinta, luni, la Senat o motiune simpla pe tema gripei aviare. PSD solicita demisia ministrului agriculturii, Gheorghe Flutur, pe motiv ca gestionat criza gripei aviare cu intarziere si ineficient. Motiunea simpla va fi votata joi in plenul Senatului. Documentul a fost semnat de 37 de senatori PSD si 16 senatori PRM.

PSD cere premierului Calin Popescu-Tariceanu, prin textul motiunii de cenzura demiterea ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, demiterea prefectilor si a directorilor Directiilor Sanitar Veterinare din judetele in care a aparut gripa aviara, dupa luna mai 2006 si inlocuirea acestora cu specialisti.

O alta solicitare cuprinsa in textul motiunii este lagata de anchetarea urgenta, de catre DNA, a tuturor achizitiilor facute din bani publici, pentru echipamente si dezinfectanti, utilizati in criza aviara.

Social democratii considera ca lipsa de profesionalism s-a evidentiat in gestionarea crizei gripei aviare de catre Ministerul Agriculturii.

„Dincolo de gafele, balbaielile si lipsa de profesionalism, poate cel mai bine a caracterizat situatia Presedintele Tarii, confirmand ceea ce noi am spus in repetate randuri: „interventia este necoordonata” sau „o aparenta de brambureala”.

Raportul cu lumea, cu oamenii suna astfel: „ne penibilizam in fata oamenilor”, se arata in motiunea de cenzura.

Social-democratii vor sa depuna si o motiune simpla privind sanatatea. PSD cere executivului sa-si asume raspunderea in Parlament pentru rezolvarea problemelor mentionate in raportul de monitorizare al Comisiei Europene