Directorul CURS, Sebastian Lazaroiu, apreciaza ca schimbarea lui Gheorghe Flutur de la Ministerul Agriculturii, ar fi o miscare buna de imagine. In emisiunea Romania la Raport de la MIX FM realizata de Andreea Pora, el a completat spunand ca ar fi insa nedrept fata de acesta sa fie schimbat.

“Ca miscare de imagine, daca l-ar demite pe Flutur ar avea un castig. Intrebarea e daca ar fi drept fata de Flutur, pentru ca a existat o anumita stare de paralizie pentru ca nu se stia. Ministrul Agriculturii este ministru coordonator la acea agentie”, a afirmat Sebastian Lazaroiu.

Sociologul sustine ca Guvernul ar trebui remaniat, pentru ca acest lucru se poate face repede, iar restructurarea este o actiune pe termen lung, care presupune o perioada de predare a actelor si dosarelor, o alta de acomodare a noilor veniti, iar asta inseamna timp.

Pe de alta parte, anuntarea restructurarii pentru toamna presupune alt timp pierdut, deoarece nici un functionar n-ar mai lucra eficient stiind ca ar putea fi inlocuit.