"Imi exprim convingerea ca 2006 va fi anul asigurarilor private de sanatate, avand in vedere ca, dupa lansarea unor oferte in 2005, acum vor avea loc o serie de clarificari", a precizat Dan Constantinescu, membru in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, in cadrul Zilei Asigurarilor Private de Sanatate.

Piata asigurarilor private de sanatate numara 9 operatori care lupta pentru o piata estimata a atinge, in 5 ani, un volum de cel putin 50 milioane euro si un numar de 100.000 de asigurati.

"Astfel, pentru prima data s-a inteles faptul ca reforma in acest domeniu cuprinde aspecte multiple de colaborare institutionala", a explicat Dan Constantinescu.

"Este un lucru clar ca pachetul de acte normative privind reforma in domeniul sanatatii, care a fost recent promulgat de catre Presedintele Romaniei nu mai poate fi schimbat, insa trebuie sa ne concentram, in primul rand, pe definirea legislatiei secundare", a declarat Dan Constantinescu.

In acest sens, in opinia oficialului citat, este absolut necesara existenta unei bune colaborari interinstitutionale.

Piata asigurarilor private de sanatate numara 9 operatori (ALLIANZ-TIRIAC, ASIBAN, ASIROM, AVIVA, GENERALI, GRAWE, INTERAMERICAN, OMNIASIG Life, RAI Asigurari) care lupta pentru o piata estimata a atinge, in 5 ani, un volum de cel putin 50 mil. EUR si un numar de 100.000 de asigurati.