Liderii Coalitiei au decis, aseara, dupa mai bine de doua ore de discutii, ca restructurarea trebuie sa aiba loc, insa nu s-au hotarit cum sa o faca si nici cind.

Mult discutata restructurare se amina cel putin pina lunea viitoare, timp in care fiecare partid va trebui sa vina cu propria solutie de reducere a numarului de ministere. “Coalitia a stabilit la nivel politic ca restructurarea este necesara in perspectiva aderarii la UE.

Pe baza principiilor discutate, am hotarit ca fiecare partid sa vina cu propria evaluare despre cum trebuie restructurat Guvernul”, a declarat purtatorul de cuvint al Aliantei, Adriean Videanu. Liderul PD a mai spus ca restructuarea nu va afecta sub nici o forma ponderea politica in Guvern a partidelor din coalitie.

“Daca este ca restructurarea sa vizeze reducerea membrilor Cabinetului, aceasta se va face in mod egal de la fiecare formatiune politica. Nu va exista nici un partid dezavantajat din acest punct de vedere”, a mai adaugat Videanu.

Pedistii vor un minister al dezvoltarii regionale

Putin inainte, un alt pedist, Radu Berceanu, anunta ca este posibil ca functiile de vicepremier sa dispara in urma restrcturarii, la fel si functiile de ministru delegat. “Liberalii si democratii au mai decis ca, in urma restructurarii, sa creeze un minister al dezvoltarii regionale.

„S-a discutat despre ideea ca unul dintre domeniile care sa aiba minister sa cuprinda parte de dezvoltare regionala, pentru ca e vorba de absorbtia fondurilor comunitare, care trebuie sa-si gaseasca o relatie directa si o responsabilitate in acelasi timp“, a adaugat Berceanu.

De asemenea, senatorul PD a precizat ca „agentiile vor fi incluse in subordinea Guvernului, fara sa mai treaca prin intermediul Cancelariei, intr-o formula mult mai eficienta si mult mai directa“.

Articol integral in Cotidianul