Se manifesta absolut halucinant. Toti cei vizitati de ea sufera brusc de notorietate, devin instantaneu populari, se molipsesc peste noapte cu inteligenta si capata ca prin minune o inconfundabila paloare angelica.

Faza de pus in rama. Elena Udrea la capul patului prezidential cu o prajiturica in mina discutind cu pacientul numarul unu al Romaniei problemele grave ale tarii si solutiile lor. Mina ingrijorata ce sta sa-i brazdeze fata nu poate insela insa pe nimeni. Ochii spun totul si in ei recunosti usor indignarea.

Un ministru, domnul Flutur, nu si-a facut bine treaba cu aviara si trebuie sa-si dea demisia. Generos, dar precaut, doamna spera totusi ca premierul, care tocmai l-a inlocuit la comanda luptei cu H5N1, va face o treaba mai buna: „Parca lucrurile s-au mai asezat de cind a preluat el conducerea Comandamentului”.

Cu siguranta, la scurt timp dupa aceasta apreciere, cota in sondaje a premierului a cunoscut o usoara tresarire. Prea putin insa.

Ingrijorarea doamnei Cocos nu lasa loc de iluzii. Aviara ca aviara, dar cu adevarat importanta ramine situatia politica din tara. Aici doamna si presedintele chiar au o problema de rezolvat. Evident, discutia dintre cei doi pe aceasta tema nu ne poate fi reprodusa din motive ce tin oarecum de siguranta nationala.

Ceva frinturi poate, la timpul potrivit, in termeni potriviti, intr-o viitoare emisiune cu Ion Cristoiu. „Surse din anturajul presedintelui nu exclud insa ca cei doi sa fi analizat o serie de aspecte legate de apropiata restructurare guvernamentala” aflam totusi din presa de ieri. Vi se pare o gluma? Mie nu.

Atinsa la un moment dat de duhul divin al Cotroceniului, ex-anonima Elena Udrea avea sa contacteze in scurt timp o boala grea. Se cheama stolojenita si se manifesta absolut halucinant.

Toti cei vizitati de ea sufera brusc de notorietate, devin instantaneu populari, se molipsesc peste noapte cu inteligenta si capata ca prin minune o inconfundabila paloare angelica. Si, ceea ce e cu adevarat impresionant, e ca se transforma fara rest in veritabili oameni politici. Pentru a se pricopsi cu stolojenita, viitorii pacienti trebuie sa indeplineasca o singura conditie. Una cit se poate de banala. Sa i-o traga lui Tariceanu.

In ciuda numelui, boala nu e marca inregistrata a domnului Stolojan. Consilierul prezidential nu i-a fost nici macar victima. Legatura afectiunii de care vorbim cu fostul presedinte al PNL vine dintr-o banala confuzie. Clientii stolojenitei ajung astfel pentru ca pur si simplu incearca sa imite modelul de succes numit Theodor Stolojan.

Iar la ora actuala acest model presupune obligatoriu o distantare pina la dispret fata de tot ce-i legat de persoana lui Tariceanu, o condamnare inechivoca a grupurilor de interese din jurul acestuia si afirmarea cu tarie a nevoii de moralitate si justitie.

Nu conteaza cine sau ce-ai fost, ce-ai facut sau ce faci si desfaci in rest. Sint oameni absolut respectabili, dar profund antitaricieni, care au ajuns sa-l aplaude pe Gigi Becali numai pentru ca, binecuvintat de presedintele Basescu, acesta il injura virtos pe premier.

Pentru acelasi motiv Elena Udrea s-a transformat in ochii multora din „fufa de Dalli” intr-un promitator politician democrat. Ultima achizitie de marca in acest adevarat sanatoriu al alesilor e liberalul Crin Antonescu. Baiat istet si fin cunoscator al miscarilor de trupe de prin PNL, domnul Crin si-a propus si el sa aplice aceasta reteta de succes sigur, ieftin si rapid.

A descoperit brusc un guvern paralel in Cancelaria premierului, tocmai a aflat ca prezenta lui Bogdan Olteanu in comisia de privatizare a CEC e imorala, acu citeva nopti a avut o revelatie cu privire la ineficienta Guvernului si caderea de imagine a partidului.

Faptul ca repeta cu alte cuvinte partitura deja clasica a celor care ii tin trena presedintelui Basescu atit de chinuit de nefericitul Tariceanu tine de o simpla coincidenta.

Proaspat atins de stolojenita, domnul Crin Antonescu e pur si simplu revoltat de ceea ce se intimpla cu aceasta guvernare si mai ales de cit de nociv a devenit premierul Romaniei.