Compania indiana Mahindra&Mahindra si-a reafirmat luni interesul pentru a prelua Tractorul Brasov, in pofida suspendarii negocierilor cu autoritatile romane pe fondul neintelegerilor referi-toare la stergerea unor datorii de peste 180 de milioane de euro acumulate de uzina din Brasov.

Stergerea datoriilor urma sa fie realizata sub forma unui ajutor de stat, operatiune care necesita aprobarea Consiliului Concurentei din Romania si a autoritatilor europene cu atributii in domeniul concurentei, se arata intr-un comunicat al Mahindra&Mahindra transmis bursei din Bombay. Compania din India a considerat ca nu detine suficiente garantii privind acordarea facilitatilor.

Mahindra&Mahindra isi mentine interesul pentru preluarea Tractorului Brasov si este deschisa propunerilor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, sustin reprezentantii companiei indiene. Mahindra este unul dintre principalii producatori de tractoare la nivel mondial si intentioneaza sa devina, in urmatorii cinci ani, lider in domeniu.

Compania are o gama larga de activitati si produce atat tractoare, cat si automobile, urmand sa realizeze in India, in parteneriat cu grupul Renault, modelul Logan.

AVAS a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, suspendarea negocierilor pentru Tractorul, aratand ca principalul motiv al impasului in negocieri a vizat modalitatea in care urma sa fie acordat ajutorul de stat. Negocierile pentru privatizarea Tractorului au fost initiate in octombrie 2005.