ING Asigurari de Viata a anuntat, marti, ca in primele trei luni ale acestui an, volumul primelor brute subscrise a crescut cu 14,6% fata de perioada similara a anului trecut, valoarea acestora fiind de 106,5 milioane lei, informeaza un comunicat de presa al companiei. Valoarea totala a beneficiilor platite in primul trimestru de ING Asigurari de Viata s-a ridicat la 28,3 milioane lei.

"ING Asigurari de Viata se mentine lider al pietei asigurarilor de viata, cu o cota de piata estimata la 37,9% la sfarsitul trimestrului I. Ca prioritati pentru acest an, planificam sa lansam noi produse si sa contribuim la dezvoltarea sistemului de pensii private din Romania”, a declarat Bram Boon, director general executiv al companiei.

Compania este in prezent principalul furnizor de asigurari de viata din Romania, iar planurile de pensii suplimentare lansate in ultimii ani reprezinta 16 % din portofoliul total de asigurari de viata al companiei.

Referitor la piata pensiilor private, Bram Boon a mai precizat ca pentru o piata estimata la 5,6 milioane de clienti, compania sa va valorifica experienta pe care o are atat la nivel international, cat si la nivel local.

Un recent studiu calitativ realizat de ING Asigurari de Viata, care analizeaza tendintele si perceptiile cu privire la pensiile private in Romania, a evidentiat ca persoanele intre 34 si 45 ani sunt cele mai interesate de pensiile private facultative si ar opta pentru o astfel de pensie cat mai curand.

“Persoanele din grupul 40-55 ani ar adera de asemenea la sistemul pensiilor private, in special daca ar sti ca Statul va sustine acest sistem,” a subliniat Bram Boon.

ING Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza, care ofera servicii de asigurari, servicii bancare si de administrare a activelor unui numar de peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii, din 50 de tari.

ING Asigurari de Viata are o cota de piata de 37,9% si are un numar de peste 250 de angajati. Compania detine o retea de 2.000 de consultanti de asigurari, 67 birouri in 62 de orase.

Anul trecut, compania a inregistrat un venit net din prime de 391 milioane lei, in crestere cu 27,6% comparativ cu anul anterior. In acelasi timp, venitul total a atins 513.606.000 lei anul trecut, cu 24,5% mai mult fata de 412.388.000 lei in 2004.