Piata bursiera a avut o lichiditate redusa in sedinta de marti, inca din primele minute ale sedintei. Tot de la inceputul sedintei indicii au intrat pe o linie descendenta si au continuat asa pana la final, fara mari inflexiuni pe parcurs.

A fost o sedinta anosta, cu tranzactii putine si cu volume mici, in care in general s-a vandut; presiune la vanzare nu s-a putut identifica, insa cererea de actiuni, sustinerea la cumparare au fost modeste. In total s-au rulat circa 16,4 milioane RON, iar indicii au incheiat sedinta la scaderi de 1%-2%, aproximativ la fel evoluand si celelalte piete din centrul si estul Europei.

Cel mai tranzactionat emitent a fost Banca Transilvania (TLV), cu un rulaj de 2,3 milioane RON. Cu o ora inaintea inchiderii s-a vandut un pachet mai mare, de peste 500 mii actiuni direct in piata, pana la pretul de 0,9 RON/actiune. Linia generala de evolutie a cursului a fost usor descendenta, cu inchiderea la 0,8950 RON (-1,7%).

TLV si-a gasit un nou palier de echilibru, daca inainte fluctua in jur de 1,45 RON/actiune acum pretul oscileaza intr-un tunel strans in jurul pretului de 0,9 RON.

Singurul Blue-Chip neatins astazi de scadere este Petrom Bucuresti (SNP). Majoritatea tranzactiilor s-au facut la 0,51 RON (+1%), iar volumul total se situeaza in jur de 4 milioane actiuni. In ultima saptamana SNP a crescut cu aproape 16%, recuperand pe jumatate scaderile din mai.

Silcotub Zalau (SLC) este un alt caz exceptional, s-au transferat aici 19 mii de actiuni la pretul de 27 RON/actiune (+3,9%), ceea ce plaseaza societatea printre cele mai lichide de la categoria a doua, cu un volum valoric de 540 mii RON pe piata principala.

Insa in general au fost scaderi printre companiile mai intens urmarite, mai mari la BRD (BRD) care a inchis cu 2,4% mai jos decat ieri, la 16,4 RON/actiune si la Rompetrol Rafinare (RRC), in scadere cu 3,4% pana la 0,0791 RON.

Titlurile SIF au avut doar in primele minute un impuls de crestere, dupa care au luat-o si ele in jos. La final s-a vandut mai mult la SIF Banat-Crisana (SIF1), astfel ca aici avem o depreciere mai mare fata de ziua de ieri, de 3% la un curs de 1,94 RON/actiune.