Direct vizata - cancelaria premierului care coordoneaza 20 de agentii si care e „o structura care mananca bani de pomana”.

Luni seara, liderii Aliantei D.A. au cazut de acord asupra „principiilor” care trebuie sa stea la baza restructurarii guvernamentale. Cel putin asa sustine senatorul Radu Berceanu, membru in Consiliul de Coordonare al Aliantei.

Potrivit senatorului democrat, conducerile PNL si PD au stabilit ca schema Guvernului sa nu mai cuprinda functiile de ministri de stat. Berceanu a afirmat ca s-a aprobat ideea unui guvern „mai redus ca numar, probabil fara ministri de stat, viceprim-ministri, cum se numesc ei acum si, probabil, fara ministri-delegati”.

Senatorul PD a sustinut ca s-a discutat si despre posibilitatea infiintarii unui minister al Dezvoltarii regionale, urmand ca domeniile care nu vor mai fi reprezentate la nivel de minister sa fie coordonate de secretari de stat. De asemenea, senatorul PD a precizat ca „agentiile vor fi direct in subordinea Guvernului, fara sa mai treaca prin coordonarea Cancelariei”.

Comunismul si Securitatea, exclusivitati pentru Cotroceni

Neoficial, liderii PD sunt de parere ca restructurarea ar trebui sa fie mult mai transanta. Surse din acelasi partid sustin ca este posibil ca premierului Calin Popescu Tariceanu sa i se ceara sa renunte la Cancelarie.

„S-a discutat despre posibilitatea ca lui Tariceanu sa i se ceara sa renunte la Cancelarie. Noi credem ca este o structura care mananca bani de pomana. Ea a fost infiintata de Adrian Nastase in perioada certurilor cu Ion Iliescu si este o structura in care activeaza si fosti ofiteri SRI, ceea ce nu este normal”, au declarat sursele.

Totodata, ele au mai afirmat ca premierului i se va solicita sa renunte la structurile infiintate in paralel cu cele existente la nivelul Cotroceniului, cum ar fi cele referitoare la studiul comunismului sau al fostei Securitati. „Inca nu este stabilit nimic, exista o schema stabilita cu presedintele Basescu, dar nu s-a batut definitiv in cuie, situatia evolueaza de la o zi la alta.

Exista posibilitatea de a infiinta un minister al Infrastructurii, unul al Dezvoltarii sau unul al Turismului, la fel e posibil sa nu mai infiintam nici un alt minister”, au mai spus sursele.

Articol integral Gandul