Inedita manifestare ne introduce si pe noi in Europa. Continentul gazduieste 14 astfel de tirguri importante.

Tirgul va tine pina pe 4 iunie si va reuni 20 de firme din Romania, Italia si Ungaria, specializate in comertul de articole funerare, admi-nistratii ale cimitirelor, prestatori de servicii complementare in domeniul funerar, spune Romexpo, firma organizatoare.

Acestora li se vor adauga firmele producatoare de sicrie, garnituri mortuare, ornamente pentru sicrie, firme cu monumente funerare, cei care comercializeaza automobile funerare, cei care se ocupa de incinerare si alte servicii complementare. Spatiul expozitional dedicat este de 1.000 mp.

Cu sicriul, spre Europa

Potrivit conducerii Asociatiei Producatorilor de Materiale Funerare si Antreprenorilor de Pompe Funebre (APF), evenimentul este unul de business si nu trebuie sa mire pe nimeni.

„In strainatate, asemenea manifestari sint organizate in mod curent si se desfasoara fara a surprinde pe nimeni.“ Astfel de tirguri, spune conducerea asociatiei, au loc anual in Austria, Cehia, Franta, Germania, Italia, Portugalia, Rusia, Serbia si Muntenegru, iar in Europa sint cel putin 14 tirguri importante in domeniu.

Organizarea tirgului poate fi privita si ca o intilnire de afaceri, afirma Ciocea Ioan, presedintele asociatiei responsabile cu eternitatea celor decedati.

Articol integral Cotidianul