Peste 300 de atractii teatrale ii scot pe sibieni impreuna cu turistii in parcuri, in cetati si pe bulevarde.

De aproape o saptamina, teatrul si muzica si-au impus dictatura la Sibiu atit pe scena, cit si in plina strada. Oriunde apar citiva actori care reusesc sa atraga atentia, se aduna amatori de spectacol, indiferent daca incepe ploaia sau nu.

Francezii de la „Tutti Frutti“, adica doi actori-instrumentisti veterani si trei tineri, cu o trompeta sau un trombon in miini, opresc peste 100 de trecatori in parc si pe strada.

Vorbesc prin muzica jucausa, dansul si gesturile ingenue si expresive, chiar daca nu aduc mari provocari estetice, ca in cazul lui „Vivisector“, al regizorului austriac Klaus Obermaier, unde imaginile proiectate pe trupurile dansatorilor obtin efecte surprinzatoare.

Astfel, devoratorii de spectacole gasesc la Sibiu cite ceva din toate - teatru asiatic, dans traditional indian si flamenco, pantomima si underground.

Dupa spectacol, paharul de vorba

Cu reprezentatii la tot pasul, de nu mai stii ce si cum sa alegi, Sibiul isi asigura public si aprecieri, dar si critici motivate. Voicu Radescu, in plina verva cu Teatrul Luni de la Green Hours, pornit pe traseul Sankt Petersburg-Arad-Chisinau-Sibiu-Buzau, pare convins de atmosfera „cosmopolita si boema a Festivalului.

Se bea, se vorbeste, se cinta, se vine in crisma la Clubul Teatrului, pentru ca Festivalul trebuie sa fie si o sarbatoare, nu doar munca peste munca“. Intre o repetitie, un workshop si un spectacol, tinerii artisti tind sa-i dea dreptate lui Radescu.

Articol integral Cotidianul