Comunicat

LUNA ROMANEASCA DE LUPTA IMPOTRIVA MANELELOR: IUNIE 2006

Haideti sa ne aratam unii altora ca nu sintem niste figuranti dintr-un film indian. Haideti sa le aratam ca nu sintem atit de lesinati pe cit parem a fi.

Haideti sa le aratam ca masinile cu nr. personalizate gen JAF, BOX, FUR sau SEX, dintii de aur, ghiulul, lantul de bicicleta aurit pus la git si unghia lunga de la degetul mic al miinii drepte sint niste handicapuri, nicidecum niste virtuti.

Haideti sa-i facem, macar pentru 30 de zile, sa se simta la fel de straini in propria masina, in propria casa, in propriul cartier, in propriul oras, in propria tara, precum ne simtim noi, cu ajutorul lor sincer si dezinteresat, in propria noastra viata.

Haideti sa-ndraznim sa ne ascultam si noi muzica, de cite ori avem chef (bineinteles, la ore decente), cu geamurile deschise (la masina sau la casa), cu sonorul la maximum, macar o luna, luna iunie (De ce iunie? Pentru ca e urmatoarea si nu mai avem rabdare).

Cine stie, s-ar putea sa-i punem pe ginduri, sa-nceapa sa nu se mai simta chiar atit de bine in tara de c**** in care s-au nascut, o tara in care nu mai poate asculta omul linistit o manea din cauza la toti bulangiii care baga la greu muzica simfonica din masinile naspa luate in leasing, vai mama lor;

o tara in care-ti sta-n git saminta de bostan cind ti-e lumea mai draga, din cauza la fraierii care asculta roc sau geaz cu volumul la maximum, de parca ar fi pe tarlaua lor, nu intr-un bloc in care mai traieste si alti oameni, 'ra-ti ai dracu' de-ntelectuali! Nu mai poate omu' sa violeaza in liniste o batrinica din cauza la violonistii din clanu' Betovan!

Cine stie, s-ar putea sa se gindeasca (si) ei la emigrare, pentru prima data in viata, pe motiv de nepotrivire de caracter cu patria muma.

Va imaginati o Romanie pitoreasca, dar, din fericire (aproape) nelocuita?

Cei o mie, maximum doua care vom ramine acasa ne vom putea distra de minune: mai un tenis cu piciorul peste Muntii Carpati, mai un shopping civilizat in hypermarketurile goale ca niste biblioteci, locuri de parcare cacalau, nu tu blocaje de trafic, nu tu batut de covoare simbata dimineata, nu tu o taiere de porc in scara blocului.

Haideti sa le aratam compatriotilor nostri ca existam!

Romani, sa dam Mozart la tot cartieru'!

IN CURIND "Iulie, Luna Romaneasca Anti-Tzeapa", in care cetatenii onorabili din mijloacele de transport in comun sint rugati sa tina in portofel numai hirtie de ziar taiata la dimensiunile bancnotei de 100 RON iar pensionarii de la orase si sate sa-si pastreze zacusca si cirnatii la banca, nu pe balcon sau in camara. Daca nu reusim sa-i cumintim cu muzica simfonica, sa-ncercam prin infometare!

S.R.A.D.S.C.D. Filiala Timisoara