Executivul a aprobat in sedinta de miercuri Hotararea privind organizarea scrutinelor pentru alegerea consiliilor locale si primarilor din 10 circumscriptii electorale din tara, pentru data de 2 iulie.

Potrivit comunicatului guvernului se vor desfasura alegeri pentru Consiliul local in orasul Bocsa (Caras-Severin), comuna Popesti (Iasi) si comuna Teremia Mare (Timis). Consiliile locale din aceste circumscriptii au fost dizolvate de drept, conform Legii administratiei publice locale.

In orasul Mioveni (Arges) si in comunele Corbu (Constanta), Madaras (Harghita), Poiana Blenchii (Salaj), Piatra (Teleorman), Remeti (Maramures) si Vladesti (Valcea) se vor organiza alegeri pentru functia de primar. Fostii edili ai acestor localitati nu isi mai pot continua mandatul din diferite motive, conform Legii privind Statutul alesilor locali.

Un caz special este cel al fostului primar al comunei Remeti din judetul Maramures, caruia i-a fost intrerupt mandatul deoarece a fost condamnat la o pedeapsa privativa de libertate.