De la lansarea operatiunilor pe piata din Romania in ianuarie 2006, ING Lease Romania, membra a societatii de leasing din Europa, ING Lease, a incheiat contracte de finantare in valoare de peste 30 de milioane de euro, avand ca obiect achizitia de echipamente industriale, utilaje de constructii, camioane si masini grele, informeaza un comunicat de presa al companiei.

Compania estimeaza ca, in acest an, valoarea totala a contractelor finantate de ING Lease in Romania va depasi 100 de milioane de euro.

“Suntem incantati de rezultatele obtinute dupa primele luni de activitate pe piata din Romania. Unul dintre beneficiile majore pentru noi a fost si este cooperarea stransa cu ING Bank Romania, principalul nostru canal de distributie”, spune Bas Hoekstra, Director General al ING Lease in Romania.

Bas Hoekstra are 16 ani de experienta in domeniul leasingului, inainte ocupand functia de Director General al ING Vendor Lease International in Amsterdam.

ING Lease Romania ofera produse precum: leasing imobiliar (finantari pentru birouri, depozite, unitati si puncte de lucru) leasing pentru procurarea echipamentelor (camioane, utilaje de mare tonaj, echipamente electronice, alte bunuri mobile) si leasing pentru autoturisme. ING Lease Romania isi desfasoara activitatea in special in sfera relatiilor intre organizatii, de tip business-to-business.

“Estimam o valoare totala a contractelor finantate de ING Lease in Romania de peste 100 de milioane de euro (in mare parte din proiecte imobiliare majore) in acest an. Vom creste volumul activitatii si ne vom extinde organic. Curand, vom lansa puncte de lucru si in tara, oferind intreaga gama de produse la adevarata capacitate.

Am venit in Romania sa ramanem,” a mai precizat directorul general al ING Lease Romania.

Bas Hoekstra a mai declarat ca in acest moment, 90% din piata de leasing din Romania revine leasingului pentru autoturisme si ca acest procent va intra in declin, pentru ca toate companiile de profil isi reorienteaza activitatea catre finantari in domeniul imobiliar si echipamente.

Directorul general al ING Lease Romania a spus ca asteapta o crestere rapida a competitiei pentru cota de piata in aceasta directie.

ING Lease, divizie detinuta in intregime de ING Group, se claseaza printre primele 5 companii din Europa, prezenta in 14 tari, cu peste 1.900 angajati pe tot cuprinsul Europei. Compania ofera doua produse principale - general leasing (25% din portofoliu reprezinta imobiliare) si leasing pentru autoturisme.

Oferta include atat produse de leasing financiar cat si de leasing operational, pentru o serie larga de bunuri. In Europa Centrala si de Est, ING Lease isi desfasoara activitatea in Polonia, Ungaria, Romania, Cehia si Rusia. Portofoliul ING Lease in anul 2005 inregistra o valoare de 14 miliarde de euro, contributia la profitul ING Group in cifra bruta fiind de 152,8 milioane de euro.