Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, ramane in continuare in arest - a stabilit vineri Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Rahova. Cererea de eliberare conditionata a lui Cozma a fost amanata cu 12 luni. El mai are de ispasit 13 luni de inchisoare.

Membrii Comisiei au luat in calcul, pentru luarea acestei decizii, gravitatea faptelor comise de Miron Cozma, lipsa dovezilor privind indreptarea si reeducarea lui, faptul ca a beneficiat de clementa legii atunci cand a fost gratiat, antecedentele penale si timpul insuficient pentru reeducare.

Intr-o declaratie pentru Realitatea TV, George Adrian - avocatul lui Cozma, a anuntat ca va contesta decizia acestei Comisii.

Miron Cozma se afla arestat la un penitenciar din Timisoara, dupa ce, in luna ianuarie 2006, magistratii au respins cererea de eliberare conditionata a acestuia.

El a primit 7 ani si 11 luni de inchisoare, pentru mineriada din 1991, pedeapsa care a fost deja executata si inca zece ani pentru mineriada de la Costesti.

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu considera ca Miron Cozma ar fi meritat sa iasa din arest. Potrivit agentiilor de presa, Iliescu a declarat la Pitesti ca fostul lider al minerilor a stat suficient in inchisoare si in plus, a avut si un comportament bun in arest.