Din 5 iunie, in capitala incep lucrarile de reamenajare a 113 bulevarde principale, anunta Primaria Municipiului Bucuresti. In acelasi timp, se inchide un sens de circulatie pe Podul Grant. Aceste lucrari, care vor dura toata vara, se adauga lucrarilor la alte citeva zeci de strazi secundare, in zona cailor de acces dinspre si in Capitala sau construirii de locuri de parcare.

Potrivit graficului de lucrari stabilit de municipalitate, incepand de luni va fi inchis Podul Grant - pe tronsonul Turda-Crangasi, urmind ca de la 1 august sa fie inchis tronsonul pe sensul invers.

Reabilitarea si consolidarea Podului Grant va dura toata vara, bucurestenii din zona de nord a capitalei urmind sa ajunga in in cartierele Drumul Taberei si Militari numai dupa un ocol pe la Gara de Nord.

Tot in aceasta vara urmeaza sa inceapa lucrarile la controversatul Pasaj Basarab. Proiectul ar trebui sa fie dat in folosinta in 2009 si sa asigure completarea inelului rutier interior al Capitalei.

Alte lucrari prognozate sa inceapa peste vara sunt la Podul Ciurel, unde se va intersecta soseaua care face legatura intre Podul Grant si cartierele Militari si Drumul Taberei cu drumul expres ce va fi construit intre autostrada spre Pitesti si Splaiul Independentei, dar si la Splaiul Unirii, care va fi intregit pe portiunea Pasajul Marasesti - Hanul Lui Manuc printr-un drum nou.

Acest drum va fi lung de un kilometru, iar jumatate din noua artera se va afla sub pamant.

Lucrari vor incepe si la intersectia strazii Doamna Ghica cu Soseaua Colentina. Tot din vara acestui an ar urma sa inceapa lucrarile de constructie a 22 de parcaje subterane in zona centrala a orasului pentru amenajarea a circa 14 mii de locuri de parcare.

Aceste lucrari se adauga celor deja existente pe alte zeci de strazi secundare, in zona cailor de acces dinspre si in Capitala.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu este constient ca pe bucuresteni ii asteapta o vara grea. "Va fi dificil pentru toata lumea, pentru soferi, pentru constructori, pentru politistii care vor sta in strada toata ziua. Recunosc ca va fi o vara extrem de dificila pentru traficul bucurestean", a spus Videanu.