Romania a ratat calificarea la turneul final al CE 2006 (Suedia, luna decembrie), fiind eliminata de Serbia Muntenegru, dupa o dubla mansa (26-26, simbata la Kraguevac, si 21-24, saptamina trecuta, la Bucuresti).

Este pentru prima oara cind handbalul romanesc feminin rateaza un turneu final, amaraciunea fiind amplificata si de aminitirea recenta a locului 2 obtinut la mondialele din Rusia, disputate acum 6 luni la Sankt Petersburg.

Federatia de handbal a luat infringerea asa cum a venit, presedintele Cristian Gatu dezvaluind imediat dupa intilnirea de simbata: “Cei doi antrenori au contract pina in 2008, cu obiectivul de a aduce o medalie olimpica de la Beijing!”

Antrenorul principal Gheorghe Tadici a transmis mesajul: “Raminem impreuna pina in 2008!” Oare?

Toti oficialii romani pun eliminarea pe seama absentei din lot a Simonei Gogirla - accidentata, dar si pe indisponibilitatea lui Carmen Amariei. Numai ca aceasta din urma, in conflict de multa vreme cu Tadici, nu a participat la mondialul din Rusia, cea mai mare performanta a actualei generatii din handbalul feminin!

Pe banca tehnica a Serbiei Muntenegru s-a aflat fosta jucatoare daneza Anja Andersen, o legenda a handbalului, dar despre acest amanunt nu vorbeste nici un federal roman. Ar fi putut sa o faca, avind in vedere modul in care Andersen a reusit sa intoarca meciul, atit la Bucuresti, cit si in returul de la Kraguevac, unde in minutul 35 Romania avea avantaj de 6 goluri, 17-11…