Anuntarea tranzactiei prin care Vintu a cumparat grupul Catavencu nu a fost o mare surpriza pentru cei care cunosteau amicitia dintre omul de afaceri si citiva dintre catavenci. Pentru piata presei a fost inca un semn de intrebare legat de viitorul presei romanesti, concentrarea institutiilor semnificative de presa in miinile a trei oameni fiind ingrijoratoare.

Prin aceasta achizitie, Vintu devine, alaturi de Adrian Sirbu si Dan Voiculescu, cel de-al treilea mare proprietar de titluri de presa. Concentrarea mediatica, privita de unii ca o evolutie fireasca a pietei, este privita cu suspiciune de voci importante ale presei.

In timp ce Dan Tapalaga, acum angajat al lui Vintu la Cotidianul, a scris un editorial pe aceasta tema, Carol Sebastian si-a dat demisia din functia de redactor-sef al aceluiasi ziar.

Pe acest fond de discutii, stirea privind intrarea in Romania a celui mai mare trust de presa din Turcia a trecut aproape neobservata. Cu o echipa de consultanti validati deja in piata si cu un aport semnificativ de capital, Dogan Media Group incearca sa ocupe o pozitie semnificativa in peisajul mediatic.