Consilierul prezidential Theodor Stolojan a lansat ieri, la Sibiu, inca un atac extrem de dur la adresa PNL si a liderului acestui partid, Calin Popescu-Tariceanu.

El a afirmat ca in PNL se promoveaza, „in loc de valori, loialitatea fata de un sef de grup” si a criticat extrem de dur faptul ca deciziile se iau de Calin Popescu-Tariceanu si apropiatii sai.

„Pe mine ma deranjeaza ca PNL pierde din credibilitatea pe care am construit-o foarte greu pana in 2004. Valorile si principiile nu mai sunt respectate. Deciziile se iau fara consultarea senatorilor si deputatilor, de catre un grup de intimi ai liderului PNL, fara a se mai tine cont de regula potrivit careia trebuiau prezentate trei candidaturi pentru o functie”, a spus Stolojan.

El a apreciat ca liberalii ar putea avea soarta PSD, pentru ca liderii partidului se cred eterni la putere.

El este nemultumit si de faptul ca, in loc sa se apropie de PD si sa intareasca Alianta, liberalii sunt intr-o „competitie continua” cu democratii. „Toate acestea duc la scaderea credibilitatii PNL si la scaderea eficientei Aliantei”, a spus Stolojan.

El a precizat ca va merge in teritoriu pentru a vedea daca liderii locali ai PNL sunt multumiti de modul in care este condus partidul. Mai mult, consilierul prezidential va veni cu o serie de propuneri concrete de schimbare a modului in care este condus partidul.

Stolojan spune ca nu va cere convocarea unui congres extraordinar, ci vrea doar sa le atraga atentia liderilor PNL ca partidul este in deriva.

Hasotti: „Stolojan nu are ce face la Cotroceni”

Liberalii au respins imediat, prin vocea vicepresedintelui Puiu Hasotti, acuzele lui Stolojan. „Senzatia mea este ca domnul

Stolojan nu are ce face la Cotroceni si este la fel de ocupat ca si doamna Bitang si domnul Belu. Din pacate, fostul presedinte al PNL, ajuns acum un simplu consilier prezidential, este setat de Traian Basescu si de PD si (...) incearca sa provoace tensiuni atat in partid, cat si in guvern.

Senzatia mea este ca domnul Stolojan si alti trei-patru colegi liberali sunt mai aproape de PD decat de PNL si se comporta ca atare”, ne-a declarat Hasotti.

Articol integral in EvZ