Biroul Politic al Partidului Conservator l-a desemnat luni pe presedintele acestei formatiuni politice, Dan Voiculescu pentru functia de vicepremier. Acest post a ramas vacant dupa ce George Copos si-a dat demisia, in semn de protest fata de unele prevederi ale Codului fiscal.

Propunerea de numire a lui Dan Voiculescu in functia de vicepremier a fost adoptata cu 10 voturi pentru si o abtinere.

Purtatorul de cuvant al PC a declarat pentru HotNews.ro ca numirea lui Voiculescu s-a facut in mod democratic si transparent.

„A fost o singua abtinere la propunerea domnului Voiculescu ca viepremier si a apartinut domnului Chelaru. acesta si-a motivat gestul prin faptul ca presedinele partidului se va expune prea mult in viata publica. In ceea ce priveste dorinta noastra de a mentine posturile de vicepremieri la nivelul guvernului, cred ca ne vom intelege cu partenerii de coalitei .

Ne vom aseza la masa negocierilor si sunt sigur ca vom gasi o solutie” a precizat Chelaru.

„Este dreptul lor de-a alege, cred ca este o alegere buna sa-l puna pe seful conservatorilor la activitatea de guvernare. Pe de alta parte, probabil conservatorii vor sustine mentinerea posturilor de vicepremierI . In acest caz, sa speram ca se va colabora bine in cadrul Coalitiei” a declarat Crin antonescu pentru HotNews.ro.

Pe de alta parte liderul liberal Cristian Radulescu a declarat ca numirea lui Voiculescu in aceasta funtie va provoca discutii referitoare la oportunitatea mentinerii functiilor de vicepremier in cadrul Guvernului.

„Este o alegere buna pentru ca PC este un partid de presedinte. Ar fi fost de mirare daca nu era ales Voiculescu pentru ca este potrivit in functia de reprezentant al comservatorilor la guvern.” a precizat Radulescu pentru HotNews.ro.

„Aceasta alegere va provoca si discutii in cadrul coalitiei privind restructurarea, in mod sigur conservatorii vor sustine pastrarea functiilor de vicepremieri. Vor exista discutii in cotradictoriu pentru ca PD propunere eliminarea functiilor de vicepremieri sau pastarea acestor functii dar cu mai multe atributiuni.

Este prevazut in acest caz mentinerea functiilor de vicperemieri dar cu o conditie largirea portofoliului acestora si cresterea atributiunilor.” a conchis Radulescu.

Colegul sau de partid, Radu Berceanu, a fost insa mult mai transant. La intrarea in sedinta CNC al Aliantei, Berceanu a declarat ca "daca domnul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu va accepta aceasta chestiune, inseamna ca va ajunge la vorba presedintelui Traian Basescu cu coruptia care nu a ajuns pe masa Guvernului, ci a ajuns pe scaunul Guvernului si anume primul de langa domnul Tariceanu".

Imediat dupa ce conservatorii au anuntat propunerea pentru functia de vicepremier, primul ministru Calin Popescu Tariceanu a declarat: "Am avut discutii incepand de saptamana trecuta, asa cum ati fost informati, deci pentru mine nu este o surpriza aceasta numire si vine in linie cu ceea ce inseamna necesitatea de consolidare a actualei coalitii si a formulei de guvernamant".