Fostul membru al Consiliului Local Bacau Petrisor Botezatu (PNL) a incasat deja de la primarie o parte din banii pentru lucrarile de asfaltare executate, chiar daca a cistigat licitatia prezentind un certificat fiscal fals. Primaria a platit pina acum 2,5 miliarde de lei firmei Comnef, dar nimeni nu ne-a putut lamuri in ce baza, daca receptia lucrarii nu e finalizata.

Oricum, primarul si viceprimarul spun ca ii vor plati lui Botezatu toti banii care i se cuvin. „Pe mine ma intereseaza pretul si calitatea. Ei au avut un pret bun si le vom deconta lucrarile executate”, ne-a declarat ieri primarul Romeo Stavarache.

Asfalt cu certificat fals

Licitatia adjudecata de Botezatu a presupus lucrari in valoare de aproximativ zece miliarde de lei. Dupa licitatie, Comnef nu a astupat nici o groapa, mai bine de trei saptamini. Motivul invocat atunci a fost ca vremea nefavorabila nu a permis lucrarile.

Cind „Ziarul de Bacau“ a descoperit ca firma Comnef a cistigat licitatia prezentind un document fals, care atesta ca societatea nu are datorii la stat, Petrica Botezatu s-a apucat rapid de lucru, in paralel dindu-si demisia din functia de consilier local.

Dupa aproximativ zece zile, Primaria Bacau a primit de la Administratia Financiara confirmarea ca certificatul fiscal al Comnef este fals. Dupa alte citeva zile, primarul Romeo Stavarache a anuntat ca reziliaza contractul cu Comnef, „pe motiv de moralitate“. In total, doua saptamini, in care factura pe care Comnef o va taia la primarie a crescut consistent.

Bani masurati cu ruleta

La momentul rezilierii contractului, s-a estimat ca firma a finalizat lucrarea in proportie de 65%. Cu alte cuvinte, va primi aproximativ 6,5 miliarde de lei. „Inspectorii nostri evalueaza si la final vom sti exact ce

s-a executat“, ne-a declarat primarul Romeo Stavarache. Evaluarea este in plina desfasurare si oamenii municipalitatii masoara cu ruleta gropile astupate de Comnef. „Masuram pe patru zone diferite, pentru ca lucrarea a presupus patru contracte. In citeva zile va fi totul gata“, ne-a declarat Florin Mateuta, directorul Directiei Drumuri din Primaria Bacau.

El estimeaza ca firma Comnef a asfaltat mai mult de 65% din cit s-a prevazut initial.

Articol integral in Cotidianul