Constructorii de locuinte si-au indreptat atentia spre clasa medie. In majoritatea cartierelor din Bucuresti se construiesc apartamente la preturi apropiate de cele din blocurile ridicate inainte de 1989.

Pentru acest an, conform unui raport Colliers, sint programate pentru a incepe lucrarile 13 proiecte, care vor fi finalizate pina in 2008 si vor aduce pe piata peste 6.000 de unitati locative. „In plus, exista zvonuri legate de un numar mare de proiecte care sint planificate pentru a fi construite in aceeasi perioada de timp.

Daca aceste proiecte vor fi livrate, ar adauga peste 5.000 de unitati in zone precum Basarabiei, Titan, Vacaresti, Splaiul Unirii, Carol“, se arata in acest raport. Astfel, in doar doi ani, pe piata imobiliara din Bucuresti vor intra peste 11.000 de apartamente in blocuri noi.

Conform anunturilor facute de dezvoltatorii de proiecte, preturile de vinzare vor incepe de la 1.000 de euro/metru patrat construit.

Concurenta cu apartamentele vechi

Chiar daca in prezent tranzactiile cu apartamente sint mult mai mici ca numar decit in trecut, proprietarii acestora trebuie sa ia in considerare faptul ca in aproximativ un an vor simti ce inseamna concurenta, deoarece preturile sint comparabile. Astfel, un apartament cu doua camere intr-un bloc vechi costa 45.000 de euro, iar suprafata utila este de 45-50 mp.

Astfel, se ajunge la un pret de 900-1.000 de euro pentru un metru patrat util, in vreme ce in cazul imobilelor noi se poate estima un pret de aproximativ 1.200 de euro pentru un metru patrat util. Insa in acest caz este vorba despre o locuinta in care nu mai sint necesare investitii ulterioare.

Articol integral in Cotidianul