Procesul fostului secretar general al Guvernului, Seban Mihailescu, a inceput, joi, cu o amanare. La prima infatisare in procesul in care Mihailescu este acuzat de coruptie, acesta a cerut ragaz pentru a-si angaja un avocat.

Judecatorii i-au dat termen pana in septembrie sa-si pregateasca apararea.

Anchetatorii spun ca in 2001, Serban Mihailescu i-a cerut 11 arme de vanatoare consilierului sau, Fanel Pavalache, in schimbul mentinerii acestuia in functie. Anchetatorii spun ca Mihailesu a primit 9 dintre armele pretinse, in valoare de peste 200 de milioane de lei vechi, pe care le-a depozitat la Vila de protocol nr. 5 Snagov.

Procurorii anticoruptie au dispus, in 10 mai, trimiterea in judecata a senatorului PSD Serban Mihailescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Marin Bucur, presedintele Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AVPS) Bucuresti, pentru complicitate la luare de mita si la nerespectarea regimului armelor si munitiilor, precum si participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata, la fals intelectual precum si la efectuarea cu stiinta de inregistrari inexacte in contabilitate.