Compania Euro Habitat, dezvoltatorul proiectului rezidential Planorama din Bucuresti, complex situat in cartierul Doamna Ghica, a anuntat joi ca de la inceputul anului 2006, cand a fost initiata constructia primului bloc din complexul de patru cladiri si pana in prezent a vandut peste 150 de apartamente.

Reprezentantii Neocasa, agentul imobiliar al proiectului au declarat pentru HotNews.ro ca valoarea investitiei Euro Habitat este de aproximativ 60 milioane euro si ca proiectul va fi finalizat in toamna anului 2008.

Proiectul se adreseaza in special clasei sociale cu venituri medii.

Proiectat ca un complex rezidential cu circuit inchis si servicii de paza permanenta, Planorama va cuprinde 4 blocuri de locuinte care vor fi construite in jurul unui parc cu o suprafata de 2.000 mp, avand in centru o fantana arteziana. Complexul va fi inchis traficului rutier, accesul catre cele aproximativ 700 de locuri din parcarea subterana facandu-se direct din strada.

Proiectul va contine si un club privat, proprietarii apartamentelor fiind membri si beneficiind de acces la o piscina acoperita si la o sala de fitness. Doua dintre cladiri vor fi unite la parter printr-o zona comerciala, care nu permite accesul catre zona de locuit.

Reprezentantii Euro Habitat au anuntat ca, pana la acest moment, in constructia primului bloc au fost realizate cele doua niveluri ale parcarii subterane si parterul si ca datorita succesului in vanzari inregistrat pana acum, Euro Habitat intentioneaza sa demareze pana la sfarsitul lunii iunie lucrarile de constructie si pentru al doilea bloc. A doua cladire va aduce un concept cu totul nou: apartamentul de 4 camere.

Reprezentantii Neocasa, agentul imobiliar al proiectului, au declarat pentru HotNews.ro ca primul bloc va fi finalizat cu aproximatie in luna iulie a anului 2007.

„Primul bloc va fi gata aproximativ in luna iulie a anului 2007, iar tot proiectul va fi finalizat in toamna anului 2008. Compania Euro Habitat a investit in acest proiect circa 60 milioane euro”, au declarat oficialii Neocasa.

Proiectul include garsoniere, apartamente de doua si respectiv trei camere, suprafetele variind de la 50 metri patrati pana la 125 metri patrati. In privinta preturilor, acestea pornesc de la 33.380 euro (pentru o garsoniera) pana la 120.000 euro (pentru un apartament de trei camere). Potrivit oficialilor Neocasa, pretul mediu al unui apartament de doua camere este de 57.000 euro. Preturile nu includ TVA.

Proprietarul principal al companiei Euro Habitat este Eitan Eldar, om de afaceri israelian care are o prezenta activa pe piata financiara internationala.

De asemenea, Eldar este presedintele trustului Gibor Sports care desfasoara o gama larga de activitati, precum proiecte imobiliare atat pe plan national, cat si international prin BSR Group, productie si comercializare de articole textile prin Gibor Alpha Active Wear si productie si dezvoltare in domeniul electronicelor hi-tech prin AMS.

BSR Engineering, al carei actionar principal este Eitan Eldar, detine BSR Europe LTD, companie internationala cu prezenta importanta pe piata imobiliara din Europa. Compania este implicata in proiecte rezidentiale si comerciale din Cipru, Letonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria si Romania.

Incepand cu jumatatea lunii mai, partenerul financiar al proiectului Planorama este Piraeus Bank, care a anuntat joi ca va finanta achizitionarea de catre persoane fizice a apartamentelor din cadrul acestui complex.

Banca ofera trei tipuri de credite, respectiv imprumutul ipotecar, ce presupune ipotecarea apartamentului cumparat; creditul imobiliar, cu ipoteca pe apartamentul cumparat sau pe un alt imobil si creditul pentru nevoi personale cu garantie reala, pentru care Piraeus Bank nu solicita avans.

Banca vine cu o oferta speciala si o dobanda incepand de la 6.5%, pentru imprumuturile acordate in euro. In privinta criteriilor de eligibilitate, banca a anuntat ca persoanele interesate trebuie sa aiba maxim 65 de ani la terminarea creditului, minim trei luni la actualul loc de munca, si minim un an vechime, conditie valabila si pentru persoanele fizice autorizate.

De asemenea, sunt luate in considerare si veniturile obtinute din chirii si din dobanzi.