Restructurarea devine tot mai mult un termen electoral. Cand vrei sa atragi electorat vii repede cu "restructurarea" (din economie, din administratie, din justitie). Din cand in cand si restructurarea de guvern, ba una radicala, turbo. Electoratul vrea intotdeauna sange de guvern. Asa se explica popularitatea perestroikai (care inseamna chiar restructurare).

Numai ca suntem exasperati cu politica duplicitara. In vreme ce nimeni nu-si asuma nici un esec, se aplica tactica agresiva iar politicienii aflati la guvernare critica guvernul dinauntru, ca si cum ar fi in opozitie, pentru a-si pastra imaginea. Toti declara ca nu sunt interesati de reimpartirea functiilor, ci de principii.

Mare curaj trebuie sa aiba domnul Grivco, in plin scandal energetic si dupa ce a aparut "Lista 17" a lui Ponta, de a se propune vicepremier. Mai ales ca si ministrul Economiei a recunoscut ca firma Grivco cumpara energie de la producatorul de stat Rovinari si o revinde distribuitorului de stat Electrica.

Dar geambasul de energie n-are nici o legatura cu Grivco! Daca il vom avea vicepremier pe domnul dr. G, acestuia ii va creste nasul, jurandu-se ca Grivco nu cumpara curent electric decat din Bulgaria. Vicepremier va fi asadar un sef al grupurilor de interese, proaspat absolvent al cursului "potentialul de santaj".

Un partid mic, de tip SRL sau in trena unei televiziuni - devenit arbitrul scenei politice prin meandrele restructurarii "profunde" -, tine cu dintii de posturile de vicepremier si poate pretinde orice. Cand restructurare, cand remaniere, cand liberalizarea energiei, cand controlul averilor ce nu pot fi justificate legal (!). Ar fi bine sa vedem cat a castigat (legal) domnul prof.

G din plimbarea hartiilor pentru curentul electric (de fapt a amestecat cu galeata foarte putina energie importata cu foarte mult curent electric autohton).

Mai ales ca nu vrea sa fie vicepremier doar pe hartie, ci sa-si respecte viitorul program in calitate de "liant" in Executiv: pensii mari, medicamente peste tot (de ce nu, si sef peste energie, sa-si respecte promisiunile: "Nimeni nu trebuie sa mai cumpere energie de la statul roman la un pret mai mic si sa o vanda statului roman la un pret mai mare").

Statul poate sa completeze ceea ce dl G le ia pensionarilor prin afacerile sale cu energie de la stat.

"Retragerea" domnului G din afaceri pe motive de "moralitate" politica n-a venit pe fondul scandalului energetic. Se pregatea pentru postul de vicepremier iar la Biroul Politic al PC, ca actionar unic, a votat impotriva nominalizarii sale (il vor masele!). Ba a discutat cu premierul ce-o sa faca in guvern inainte de a fi nominalizat in partid.

Asta da restructurare! Noul vicepremier este un performant in mediul politic, omul care nu face compromisuri la miliardele obtinute plimband hartii pentru energie (pentru ca nu stim unde "stocheaza" dl G curentul electric).

Dl G s-a bagat peste tot unde erau multi bani (de luat) iar numirea sa va "consolida" Coalitia. Se crede si politician si ar fi singurul in stare sa-l infrunte pe Basescu.

Va fi memorabil momentul in care domnul G va depune juramantul in fata presedintelui si-i va strange mana. Domnul G se va visa, in acel moment, prim-ministru.

Noroc cu 1 ianuarie 2007! Limanul. Normalitatea.