Timid, dar sigur, in PSD se dezvolta un fan-club Cozmin Gusa. Prietenii politici ai liderului PIN militeaza pentru readucerea acestuia in PSD.

Insusi Geoana este considerat un simpatizant. Presedintele PSD, desi recunoaste ca are „o relatie constructiva” cu liderul PIN, spune ca „niciodata nu s-a pus problema revenirii in PSD”. Chiar si Miron Mitrea se mandreste ca are „o relatie foarte buna” cu Gusa si spune ca nu ar fi deranjat de revenirea acestuia in partid.

Discutiile sunt insa de perspectiva, considera unii lideri, motivand ca se vor finaliza cu siguranta inaintea alegerilor.

Suporterii

Victor Ponta si Daciana Sarbu sunt cei care au declansat initiativa. Impreuna cu ei, deputatii din generatia TSD precum Nicu Banicoiu, Radu Moldovan si Cozmin Nicula.

„Noi, generatia tanara de la PSD, l-am curtat sa revina in partid”, recunoaste Daciana Sarbu. „Daca se va hotari sa revina, eu cred ca ar fi un castig pentru PSD si as vota pentru reprimirea lui”, ne-a declarat Victor Ponta.

Amandoi sunt sceptici ca Gusa se va reintoarce intr-un PSD nereformat. „Am lucrat bine cat a fost secretar general la PSD si cred ca ar fi buna o apropiere de noi”, spune secretarul executiv al PSD, Dan Mihalache.

Contestatarii

Ion Iliescu nu face parte din „grupul de reflectie” pentru readucerea lui Gusa. Din contra chiar. Iliescu nu a digerat inca „cocotarea”, dupa cum a numit el gestul lui Nastase de a-l aduce pe Gusa in PSD.

Liderul senatorilor PSD, care l-a catalogat la un moment dat pe Gusa drept „lichea”, repeta obsesiv in interventiile sale ca aducerea lui Gusa a fost „o greseala”.

„Am vazut ca nici pe el nu-l intereseaza si a declarat si public acest lucru”, a comentat Iliescu, satisfacut de infirmarile liderului PIN. Obiectiile fata de Gusa vin dinspre „aripa veche” a PSD si dinspre liderii de organizatii. „Nu”, a spus si Nicolae Vacaroiu. Viorel Hrebenciuc crede ca aceasta „agitatie” cu Gusa nu este „serioasa”.

„Inca nu ne critica suficient de tare pentru a-l primi in partid pe o functie importanta”, a comentat si liderul PSD Mehedinti, Eugen Nicolicea.

Gusa: „PSD e condus de hrebenciuci”

„Exclus!”, a exclamat Gusa despre revenirea in PSD. „Nu pot colabora cu un partid condus de hrebenciuci”, a motivat el, precizand ca, pe viitor, nu exclude „o colaborare cu PSD, daca se reformeaza”.

Liderul PIN a afirmat ca a fost „invitat oficial de Victor, de Daciana si de alti parlamentari PSD”, dar ca a primit si „invitatii neoficiale”. O propunere de la conducerea PSD spune ca nu a primit. „Sunt unul dintre cei care critica actualul PSD. Nu au de ce sa-mi faca propuneri, doar daca nu sunt masochisti”, declara Gusa.

Articol integral in EVZ