Pentru ca BMW X5 a fost si ramane cea mai furata masina straina din ultimii ani, unele firme de asigurari din Romania nu mai incheie asigurari casco pentru astfel de automobile. Credeati cumva ca firmele de asigurari isi asuma riscuri? Atunci cand e vorba de o masina atat de scumpa, un casco este obligatoriu, asigurare care nu costa putin si din care companiile de asigurari castiga frumusel.

Exista insa firme de asigurari de prestigiu care refuza sa incheie asigurari pentru BMW X5. Mai ales daca are culori inchise, precum albastru sau negru. Printre vedetele care au ramas fara un astfel de model de lux a fost fotbalistul David Beckham, dar si viceguvernatorul BNR, Eugen Dijmarescu.

BMW-ul viceguvernatorului a fost furat recent in Brasov, dar spre norocul finantistului, a fost recuperat de politisti, dupa ce acestia au prins o banda de hoti care au furat sapte masini de lux.

BMW-ul X5 a lui Becham, in valoare de aproape 180.000 de dolari, blindat si dotat cu GPS, a fost furat din Londra, asa incat Dijmarescu poate avea o consolare.

Politistii romani se confrunta inca de acum doi ani cu hotii care fura pe banda rulanta autoturisme BMW X5, aflate la mare cautare in Moldova si Ucraina. Desi o parte din bandele de hoti au fost anihilate, fenomentul a luat iar amploare. „Atunci cand am facut cercetarea la fata locului in cazul unor autoturisme pe care ho

tii nu reusisera sa le fure, am observat ca yalele erau sparte cu burghiul, iar mufele computerului de bord erau smulse“, au declarat politistii, citati de presa.

Politistii DGCCOA au declarat presei ca, pentru furtul masinilor de lux, infractorii care actioneaza in Romania isi aduc din strainatate programe speciale de calculator, care dau peste cap datele computerului de bord. „Dupa ce reusesc sa intre in autoturism conecteaza laptopul la calculatotul masinii, iar datele de identificare ale acestuia sunt inlocuite. Ulterior, masina poate fi pornita cu orice cheie.“

Articol integral in GhiseulBancar.ro