Statul va incasa direct circa jumatate din valoarea totala a privatizarii Electrica Muntenia Sud, dar suma ar putea fi modificata de guvern prin decizia de aprobare a vanzarii catre grupul italian ENEL, a anuntat vineri, Fulvio Conti directorul general executiv al companiei, citat de agentiile de stiri.

Conti a anuntat investitii de 340 de milioane de euro in urmatorii patru ani, in piata de energie din Romania. Pentru acest an, bugetul a fost stabilit la 80 de milioane de euro.

Pretul oferit de Enel pentru preluarea pachetului de 67,5% din actiunile Electrica Muntenia Sud a fost de 820,099 milioane euro, iar metoda de privatizare a constat in vanzarea a 50% din actiunile existente simultan cu emiterea unui nou pachet de actiuni pana la atingerea cotei de 67,5% prin majorare de capital social.

Fulvio Conti a spus ca totul depinde acum de decizia guvernului dar crede ca pana la urma va fi “jumatate-jumatate”.

Directorul general executiv ENEL a negat ca ar avea un statut de monopol pe piata energiei din Romania si a spus ca e increzator in faptul ca va obtine autorizatiile necesare pentru a continua sa investeasca in retelele de energie din aceasta piata.

Conti a precizat ca in momentul de fata ENEL a atins nivelul de 25% din punct de vedere al vanzarilor de energie si ca nu crede ca obtinerea unui aviz din partea Consiliului Concurentei va fi o problema.

Fulvio Conti, si-a manifestat interesul de a investi in toate formele de generare a electricitatii in Romania. Acesta a declarat ca ar trebui mai mult valorificate energia hidro si cea nucleara, ambele mai ieftine fata de energia electrica. De asemenea, compania va contribui la retehnologizarea unor complexe energetice din tara.

Directorul ENEL a anuntat investitii de 340 de milioane de euro in urmatorii patru ani, in piata de energie din Romania. Pentru acest an, bugetul a fost stabilit la 80 de milioane de euro.