La finele lunii mai, Ducu a cantat la Hanovra, la marea intalnire a romanilor si sasilor din Germania. Aceasta este a doua 'vizita de lucru' in Hanovra, in 2000 Ducu sustinand un concert in fata romanilor de aici. Abia intors din Germania, Ducu a luat Romania la pas ... pentru cantari.

In Hanovra, Ducu a avut de infruntat temperature… nepotrivite pentru un om plecat in tricou cu maneca scurta. “A fost extrem de rece, cu foarte putin soare, multa ploaie si vant. Cand am ajuns in Hanovra, eram imbracat de vara cum plecasem de acasa cu un T-shirt si fara sosete in picioare (ca asa umblu vara).

Am constat ca bagajul meu cu haine s-a ratacit pe drum, la Amsterdam… urma sa il recuperez abia a doua zi”, povesteste Ducu. Cu toate ca, dupa cum el povesteste, afara era un frig de-ti ieseau aburi din gura, folkistul nu a ratat ocazia de a sta la o terasa… “Am baut cafeaua contracronometru sa nu ne apuce ploaia care se pregatea sa vina”.

De altfel, din cauza vremii, Ducu nu a vizitat orasul, preferand sa petreaca mai mult timp in casa, intr-un superb cartier “marginas“. Iar daca a iesti din casa, a mers la restaurantul lui Egon (organizatorul evenimentului), “unde ciorbele erau fantastice, portiile imense si berea mult mai buna decat ce servim noi pe aici…”.

Si daca tot am pomenit de bere, Ducu a descoperit o ingenioasa “masina de bere”: o masina de epoca reparata si adusa in stare de functionare care, in spate, are o intreaga instalatie de servit bere la serbarile in aer liber.

Chiar daca majoritatea romanilor si sasilor din Hamburg sunt din zona Sighisoarei, dar Ducu a fost extrem de incantat cand a gasit si maramureseni de-ai sai. La marea intalnire a romanilor si sasilor din Germania a venit si un grup masiv din Hamburg. Acestia l-au invitat pe Ducu sa le faca o vizita la inceputul lui octombrie.