Minutul 24. Carlos Tenorio deschide scorul, profitind de un dezechilibru in defensiva poloneza. Ecuador accentueaza posibilitatea unei surprize (din punctul de vedere al sanselor teoretice), ratind inca doua situatii bune, imediat dupa golul inaugural.

Polonia, descumpanita, isi revine si incheie repriza atacind in valuri.

Iar jucatorii lui Pawel Janas incep mult mai hotarati partea secunda. Ecuadorul simte ca este impins spre propria poarta si incerca sa tina adversarul departe.

"Apararea a fost cheia victoriei Ecuadorului. Au avut o linie de 4 fundasi superba"

Roy Hodgson, analist FIFA

Delgado rateaza desprinderea la o faza in care a cautat mai mult un penalty, in vreme ce polonezii se arunca in atac cu din ce in ce mai putine precautii... Ei sunt pedepsiti de un contraatac pe care Delgado il transforma fara probleme.

Fisa tehnica

Polonia-Ecuador 0-2

Gelsenkirchen, 52000

Goluri:

Ecuador - Carlos Tenorio 24, Delgado 80

"Man of the match": Agustin Delgado (Ecuador)

Echipe:

Polonia: Boruc - Jop, Baszczynski, Bak, Zewlakow, Sobolewski (Jelen 67), Krzynowek (Kosowski 77), Szymkowiak, Smolarek, Radomski, Zurawski (Brozek 84).

Ecuador: Mora, De la Cruz, Hurtado (Guagua 69), Espinoza, Reasco, Mendez, Castillo, Valencia, Edwin Tenorio, Delgado (Urrutia 83), Carlos Tenorio (Kaviedes 65).

Comentariul specialistului Hotnews.ro dupa meci:

Mircea M. Ionescu: "Un joc interesant, dar si paradoxal. Nu a fost rau, dar dupa ce l-ai vazut, ridici nota deschiderii Germania-Costa Rica la 8. Pentru spectacol. La Polonia-Ecuador ne oprim la 6,5."