In cadrul emisiunii “Romania la raport”, realizata de Andreea Pora, directorul CURS, Sebastian Lazaroiu, a afirmat ca toti cei care vor fi implicati in numirea lui Dan Voiculescu in functia de vicepremier vor avea de pierdut la urmatoarele alegeri, inclusiv Presedintele tarii, Traian Basescu.

“Presedintele Traian Basescu, din surse neoficiale, pare ca e dispus sa semneze aceasta numire. Probabil ca toti cei implicati vor avea de pierdut, inclusiv domnul Traian Basescu”, a sustinut directorul CURS.

Sebastian Lazaroiu a sustinut ca nu numai Traian Basescu ar fi prejudiciat la urmatorul scrutin, ci si Premierul Calin Popescu-Tariceanu care pare de acord cu aceasta numire.

In cadrul aceleiasi emisiuni, jurnalistul Gelu Trandafir, a afirmat ca problema numirii lui Voiculescu pregateste calea catre alegerile anticipate.

“Daca Voiculescu va fi invalidat, Partidul Conservator va fi umilit, va fi nevoit sa-si asume opozitia, ducand la spargerea Coalitiei”, sustine acesta.

In opinia jurnalistului, desprinderea Partidului Conservator din Coalitie, va duce la o alta configuratie a majoritatii, singura solutie, in afara alegerilor anticipate, fiind un Guvern minoritar sustinut de alte voturi din opozitie.