Desi PSD si-a pierdut influenta in CGMB - unde, fara votul social-democratilor, nu putea trece nici un proiect important -, grupul social-democrat (format din 13 consilieri, fata de 19, cu cat a inceput mandatul) a reusit sa blocheze lucrarile pentru Pasajul Basarab, mizand pe lipsa masiva de la sedinta a colegilor din Alianta D.A.

Consilierii municipali s-au intrunit, vineri, in sedinta extraordinara, pentru a aproba declararea proiectelor Pasajul Basarab si largirea Bulevardului Tudor Vladimirescu, „de utilitate publica”.

Initiativa apartine executivului municipalitatii care, potrivit primarului general Adriean Videanu, are nevoie de terenurile private din zona pentru a rezolva „probleme stringente ale orasului”.

Pentru realizarea pasajului de la Basarab, municipalitatea intentioneaza sa exproprieze proprietari de terenuri de pe strazile Soseaua Orhideelor, Calea Plevnei, Soseaua Grozavesti, Soseaua Giulesti, Splaiul Independentei si Bulevardul Vasile Milea.

Ca sa poata trece la procedura de expropriere, Primaria Capitalei a initiat un proiect de hotarare prin care sa declare proiectul de la Basarab „de utilitate publica”. Aceeasi procedura urma sa fie folosita si pentru largirea Bulevardului Tudor Vladimirescu, inchis traficului in prezent, din cauza lucrarilor de refacere a carosabilului si retelelor edilitare.

Pentru a declara cele doua proiecte de investitii „de utilitate publica”, municipalitatea avea nevoie de votul a doua treimi din numarul total de consilieri.

Articol integral in Gandul