Dupa promulgarea pachetului de legi privind reforma in domeniul sanatatii, sefii companiilor private de asigurari asteapta cu sufletul la gura aparitia normelor de aplicare, care vor defini si tipul serviciilor medicale pe care statul se va obliga sa le ofere gratuit.

„O echipa a grupului Eureko s-a oferit sa lucreze impreuna cu autoritatile romåne la definirea pachetului minim de servicii oferit de catre stat”, a declarat Timo van Voorden, presedintele Interamerican Romånia, societate la care Eureko BV (Olanda) controleaza 79,64% din actiuni.

In primele patru luni ale anului, Interamerican Romånia a subscris, in contul asigurarilor de sanatate, prime brute in valoare de 300.000 de euro, Voorden anticipind ca la finalul lui 2006 acestea ar putea ajunge la 1-1,5 milioane de euro.

Un studiu de piata, realizat de London Brokers si prezentat in cadrul Forumului International de Asigurare- Reasigurare, arata ca aproximativ 35% dintre romåni ar fi dispusi sa cheltuiasca maximum 100 de lei noi pentru o asigurare privata de sanatate.

Interesant este ca numai familiile care cistiga lunar intre 10.000 si 25.000 de lei noi par dispuse sa cheltuiasca ceva mai mult pentru o astfel de polita, respectiv 200 de RON.

Articol integral in Prezent