Nu s-a asternut bine praful peste iluziile de la Petrosani si peste bucuria cocosata de la Vaslui, ca Steaua a inceput pregatirea pentru Liga Campionilor. Deocamdata transferindu-i pe Drida si Valentin Badea, doi dintre actorii care s-au prezentat bine in scenetele care au avut loc miercuri. Pentru obiectivul "grupele Ligii Campionilor", Steaua a inceput deja campania de achizitii.

Banii cistigati de echipa campioana din traseul european si din transferul lui George Ogararu la Ajax au facut ca oficialii stelisti sa aiba lichiditat i cu ajutorul carora sa poata incepe deja sa transfere jucatori, in vederea indeplinirii principalului obiectiv al gruparii ros- albastre pe anul viitor, accederea in grupele Ligii Campionilor.

Valentin Badea, atacantul celor de la FC Vaslui, marcator a sase goluri in recent incheiatul campionat, si Ioan Drida, mijlocasul Jiului, au semnat deja cu echipa campioana.

Daca alegerea primului nu surprinde, Drida este un nou pariu al oficialilor din Ghencea, cei care au avut succes cu transferurile lui Nicolita sau Iacob. Insa campania de achizitii a Stelei nu se opreste aici. Mitica Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a divulgat, in cadrul unei emisiuni TV, ca echipa patronata de Gigi Becali a inregistrat cinci contracte la Liga.

Contactat telefonic, Gigi Becali a declarat: "De acum inainte, Steaua nu va face transferuri decit la vedere pentru ca milioanele de suporteri sa fie informati. Imediat ce actele se vor semna, vom spune ce jucatori vin la noi".

Printre cei vizati de o eventuala trecere la echipa campioana se numara Adrian Neaga, portarul Stancioiu, liber de contract, fundasul stinga al Nationalului, Michael Thwaite, Cadu, mijlocasul defensiv al Boavistei, sau internationalul de tineret al Gloriei Bistrita, Tirnaveanu.

In conditiile in care Steaua va aduce multi jucatori, chiar daca unii nu foarte valorosi, pentru a face un lot capabil sa se lupte pe doua fronturi, campionat si Liga Campionilor, unii dintre actualii componenti ai echipei vor trebui sa plece.

Lovin este cel mai aproape de o plecare, Bostina este si el vizat, mai ales dupa prestatia de la Middlesbrough, iar cei doi atacanti, Nicolae Dica si Victoras Iacob, au oferte tentante din Anglia si Franta.

L-au luat pe Vali Badea

Atacantul vasluian este in proportie de 100% stelist. Programul de pregatire al viitoarei sale echipe fiindu-i inminat de Cosmin Olaroiu chiar la finalul partidei de la Vaslui. Surse din cadrul clubului sustin ca partile s-au inteles, jucatorul urmind sa efectueze luni vizita medicala. "Ma aflu in fata celei mai mari ocazii a carierei.

Sper sa n-o ratez", a declarat Badea, confirmind practic zvonurile despre plecarea sa de la Vaslui.

Hattrick-ul lui Dica

Cele trei goluri inscrise de atacantul stelist in poarta celor de la Vaslui au insemnat pentru acesta ocuparea treptei a doua in clasamentul golgeterilor la sfirsitul sezonului. Se pare ca aceasta reusita nu e cu totul intimplatoare, suma unui eventual transfer al acestuia fiind conditionata si de faptul ca ros-albastrul este al doilea marcator al campionatului.

Revine Adrian Neaga?

Atacantul si-ar putea rezilia contractul pe care il are in Coreea, pentru a reveni in tara, dupa spusele lui Paraschiv. Mijlocasul ros-albastrilor a declarat, ieri, ca a vorbit cu Neaga si ca acesta negociaza cu cei de la Chunnham Dragons. "Vom avea un raspuns in 10 zile", a declarat Paraschiv.

Autor: Cristian Munteanu, Mihai Calin