Postata de: Cristian Pavelescu

La data: 08 Iunie 2006

Tip: Reclamatie

Cod: 6895

< Inapoi la sesizari

Printeaza aceasta sesizare!

Trimite unui prieten

Terasa poluanta

Dorim sa facem o sesizare de perturbare a ordinii si ordinii publice si de creare a unui disconfort sonor in plin centru al Bucurestiului.

Nu dorim altceva decat sa faceti in asa fel incat sa se aplice legeli tarii. Daca exista reguli asa de clare asupra acestui fenomen ele trebuie aplicate.

In situatia de fata disconfortul este realizat de terasa construita la adresa Calea Victoriei nr.120 din Bucuresti.

Si toate acestea deoarece cu autorizare sau fara aceasta terasa este ilegalaVa prezentam mai jos legile pe care ne bazam cand spunem acest lucru si dorim sa le aplicati la locatia de mai sus si sa dipuneti incetarea activitatii.

1::avand in vedere ca la aceasta locatie se difuzeaza muzica incepand orice spectacol de la ora 21. e clar ca nu se termin in tr-o ora si ca urmare nu se aplica legea nr. 61/1991 (61/2000) pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Astfel dorim o ordine publica bazata pe lege.

In legea mentionata anterior se spune ca este considerata infractiune sanctionata de lege:28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate

mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora;"2::

Precizam ca terasa in cauza este inconjurata de blocuri de locuinte si spectacolele de obicei se termina tarziu in noapte. Practic acestea sunt la cativa metri distanta.

Amplasarea este total ilegala deoarece legile definesc cu reguli stricte amplasarea teraselor la o distanta minima de 15 metri fata de ferestrele locuintelor, conform Ordinului Ministerului Sanatatii 536/1997 si Legii 98/1994, dorim sa se respecte legile Romaniei.3::si in final, dar nu in ultimul rand, dorim respectarea legilor europene.

Exista legi care definesc nivelul de zgomot acceptabil care se poate genera de o activitate.

Avem in vedere

- Hotararea nr. 321 din 14 aprilie 2005 privind evaluarea si gestionarea zgomotului ambiental

- Directiva 2002/49/EC a Parlamentului European si a Consiliului din 25 iunie 2002, Referitoare la evaluarea si managementul zgomotului ambiental

Dorim respectarea acestot norme europene care nu accepta crearea unei zone de disconfort sonor in apropierea zonelor de locuinte.Inchei aici aceasta sesizare si speram sa avem placerea de a primi un raspuns favorabil si de a incheia o data pentru totdeauna acest chin de a nu putea sta linistiti in propriile noastre case.Speram sa triumfe legea si bunul simt si avem incredere ca se va face ordine

si se va aplica Legea! Si mai sus de orice LEGEA BUNULUI SIMT si dreptul fundamental de a face orice fara a-i deranja pe ceilalti.

Dorind respectarea legilor Romaniei si a celor europene de catre toti cetatenii si de agentii economici va rugam sa luati act de aceasta sesizare si sa duceti la anularea autorizatiei ilegale de la adresa mai sus mentionata. In cazul nerezolvarii acesteia ne vedem nevoiti a apela la alte foruri competente in speranta ca se va rezolva si toti responsabili vor fi trasi la raspundere.

Inchei aici in numele tuturor oamenilor care sustin aceasta reclamatie si care m-au delegat pentru a trimite acest e-mail si speram sa se rezolve favorabil.

Cu multumiri deosebite si cu stima.

Cristian Pavelescu

www.domnuleprimar.ro