Extrema lui Chelsea, Arjen Robben aduce trei puncte Olandei, golul din minutul 18 fiind un gest de recunostinta fata de coechipierii care au muncit pentru a-i asigura linistea creatiei.

Nu toti l-au privit cu mare simpatie - desi a fost desemnat "omul meciului" de comisia FIFA, Robben a fost criticat de coechipierul sau Van Persie - "este individualist. Am venit aici sa jucam multe meciuri, trebuie sa luam decizii impreuna, nu de unul singur".

Van Persie, coautor de altfel la gol, il acuza pe Robben ca nu a pasat aproape niciodata unui coleg mai bine plasat la finalizare.

Pentru ca, este adevarat, in afara reusitei, Robben a amenintat permanent careul sirbilor, schimbind foarte des pozitia, dinamica evolutiei sale dovedind un simt extraordinar al jocului.

Serbia a fost artagoasa si atit. Echipa de la Belgrad a cautat tot timpul o formula valabila pentru atac. Savo Milosevici, sufocat de efort si caldura, a fost schimbat la pauza.

In pofida "rautatii" aratate in debutul partii secunde, Serbia nu a schimbat nimic pe tabela. Pentru ca Olanda, ca orice echipa mare, are nevoie de putine minute pentru a linisti oponentul. Si o face prin atacuri imediate.

Un minut 63 incins, cind Serbia a cerut 11 metri la o interventie cu mina in careu a unui fundas olandez, a dramatizat finalul.

Pentru echipa lui Petkovici este o infringere grea pentru ca in aceasta grupa de foc nu ai cind sa recuperezi pasii gresiti.

Fisa tehnica

Serbia Muntenegru - Olanda 0-1

Leipzig, 37.216 spectatori

Gol: Robben minutul 18

Echipe:

Serbia Muntenegru: Jevric, Dragutinovic, Gavrancic, Nenad Djordjevic (Koroman 43), Krstajic, Duljaj, Stankovic, Predrag Djordjevic, Nadj, Kezman (Ljuboja 66), Milosevic (Zigic 45)

Olanda: Van der Sar, Heitinga, Mathijsen (Boulahrouz 86), Ooijer, Van Bronckhorst, Sneijder, Van Bommel (Landzaat 60), Cocu, Van Persie, van Nistelrooy (Kuyt 69), Robben

"Man of the Match": Arjen Robben (Olanda)

Comentariul specialistului HotNews.ro:

Ion Cupen: "Olanda are un joc riguros, energic, tacticizat. Sirbii nu m-au dezamagit, sunt cei pe care ii cunosteam - fotbalisti generosi, ofensivi, dar fara rigoare. Cu alte cuvinte, Olanda este o orchestra care cinta dupa partitura, in vreme ce Serbia este un ansamblu de urechisti talentati care cinta fara note".