Tenismanul spaniol Rafael Nadal a castigat duminica turneul de la Roland Garros, invingandu-l pe numarul unu mondial, elvetianul Roger Federer, in patru seturi, 1-6, 6-1, 6-4, 7-6 (7/4), pastrandu-si astfel titlul cucerit anul trecut. Pentru victoria sa in al doilea turneu de Mare Slem al anului, Nadal s-a ales cu un premiu de 940.000 de euro.

Nadal (20 ani) este singurul jucator care a castigat primele doua editii ale turneului de la Roland Garros la care a participat, fiind neinvins in 14 meciuri desfasurate pe zgura pariziana.

Ibericul a pus astfel punct visului lui Roger Federer de a castiga anul acesta toate turneele de Mare Slem. Nadal (N. 2) a dus recordul de victorii consecutive pe zgura la 60, ultima sa infrangere pe aceasta suprafata datand din aprilie 2005.

In finala de duminica, Nadal a fost dominat in primul set, dar apoi a jucat mai ofensiv, iar aceasta tactica l-a deranjat pe Federer, care a comis multe greseli. Federer a dat un ultim asalt in setul patru, dar Nadal s-a impus in tie-break.

Nadal domina confruntarile directe cu Federer, avand 5 victorii din 6 meciuri (4-0 in sezonul acesta).