Un medic oftalmolog este acuzat de pacientii sai ca i-a pacalit, simulind faptul ca i-a supus unor interventii chirurgicale, scrie astazi Evenimentul Zilei.

Medicul Stefan Boeras, in virsta de 73 de ani, de la Spitalul CFR Witing, a fost reclamat la Colegiul Medicilor de catre mai multi pacienti ca ar fi realizat interventii medicale fictive.

Boeras nu primise aprobare de la Colegiul National al Medicilor sa profeseze dupa varsta de 70 de ani intr-un spital public, a afirmat Vladimir Belis, vicepresedinte al Colegiului Medicilor Bucuresti (CMB).

Primele cercetari au indicat faptul ca reclamatiile ar fi intemeiate, mai scrie Evenimentul Zilei. Iar numarul pacientilor inselati ar putea fi de ordinul sutelor. Potrivit reclamatiilor, medicul isi ducea pacientii in sala de operatie unde ii anestezia, dar fara sa-i opereze. Pacientii aflau insa adevarul in momentul in care mergeau la alti specialisti.

Jurnalistii au aflat ca acuzatiile merg insa si mai departe. Specialistii sunt de parere ca medicul nu ar fi reusit sa mimeze operatiile fara ajutorul unor asistenti complici. Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, este de parere ca medicului ar trebui sa i se ridice dreptul de libera practica.