La start, vedeta braziliana Ronaldo are o atitudine linistita, in pofida confictului mediatic creat in jurul sau. Sunt zilele in care presedintele Braziliei in persoana i-a cerut sa fie mai serios in pregatire si sa dea jos kilogramele suplimentare. “E ca si cum as spune ca presedintele obisnuieste sa bea”, a replicat atacantul lui Real.

L’Equipe: Cum interpretezi ce se intimpla in aceste zile?

Ronaldo: Exista o singura polemica si aceea creata de presa. Am un CV care vorbeste de la sine. Cred ca merit mai mult respect.

L’Equipe: Esti increzator.

Ronaldo: Nu va imaginati ce satisfactie este sa reprezint Brazilia la Cupa Mondiala. Sunt prea fericit ca sa las micile scandaluri sa ma deranjeze.

L’Equipe: Este Brazilia marea favorita?

Ronaldo: Surprizele se produc pina in sferturi de finala. De acolo, fiecare trebuie echipa isi asuma statutul si valoarea. Dar cred ca invingatoarea va fi una dintre favoritele despre care vorbeste toata lumea. Brazilia? Vrem sa mergem pina la capat.

L’Equipe: Ce obiective personale ai in Germania?

Ronaldo: Ele trec in planul secund. In primul rind, ne dorim titlul. Apoi, daca voi reusi sa bat recordul personal, 14 goluri la turnee finale, e in regula.

L’Equipe: Te intelegi bine in teren cu Adriano?

Ronaldo: Este jucatorul pe care il admir cel mai mult, pentru abilitate si pentru forta suturilor. Nu inteleg de ce doi jucatori de acelasi profil, cum suntem noi, nu ar putea juca impreuna. Suntem incompatibili? E o prostie.