Primaria Capitalei a ales compania ce va efectua lucrarile pentru Pasajul Basarab, consortiul italo-spaniol Astaldi S.p.A - FCC Constuccion SA avand cea mai buna oferta financiara. Constructia va costa aproape 400 de milioane de lei, durata de executie fiind de 28 de luni.

In cadul unei conferinte de presa organizata astazi de Primaria Bucuresti, directorului Directiei Transporturi din cadrul municipalitatii, Gheorghe Udriste, a precizat ca solutia tehnica aleasa este radical diferita fata de cea din planurile initiale.

La licitatia organizata de Municipalitate au participat sapte companii internationale criteriul cel mai important fiind cel financiar. Oferta prezentata de Astaldi S.p.A - FCC Constuccion SA presupune realizarea proiecului Basarab in termen de 20 de luni, la un pret de 178 de milioane de dolari.

Proiecul este usor diferit fata de cel propus de fostul primar Traian Basescu, avand o lungime mai mare cu un kilometru, pretul fiind majorat cu aproape o suta de milioane de euro.

Pasajul Basarab va lega soseaua Nicolae Titulescu si cea care face legatura intre Podul Cotroceni si Podul Grozavesti.