Oameni batuti cu salbaticie, impuscati, legati in lanturi, omorati in bataie - cu rangi, topoare, lanturi de fier, ciomege - morti cu fetele arse cu acid ca sa nu fie identificati; oameni disparuti, care nu au mai fost gasiti niciodata - elevi, studenti, tineri.

TAB-uri, mitraliere, elicoptere, scutieri, armata, focuri de arma asupra populatiei, incendii, crime, jafuri, violuri, devastari, arestari arbitrare si fara mandat la sfarsit de mileniu II - nu este Irakul asediat, este Bucuresti, capitala unei Romanii care incetase de a mai fi un stat pe harta Europei.

Razboiul civil din 13-15 iunie 1990 a avut 2 faze:

1. represiunea din 13 iunie - in care forta combatanta era alcatuita din institutiile statului: armata, politie, securitate, parasutisti, fesenisti, etc.

2. mineriada, care a suprimat institutiile statului Roman, atentand la siguranta nationala, si transferand puterea unor grupuri paramilitare de civili inarmati (politisti, securisti, mineri, activisti FSN, delincventi de drept comun) lipsite de orice legalitate; a fost pusa in pericol insasi existenta Statului Roman.

[c:1:s]"O astfel de situatie, a unei comunitati umane lasate total in voia fortelor paramilitare, s-a mai intamplat in timpul Razboiului din Transnistria.

Peste 1300 de oameni au fost arestati abuziv, din case, de pe strada, fara mandat, de catre persoane civile substituite fortelor legale de ordine, si tinute in cele mai inumane conditii, in lagarele de la Magurele si Baneasa.

"Cenusa" a functionat toata noaptea de 13 spre 14 iunie.

La Cimitirul Straulesti II, au fost inhumati 128 de morti, unii avand pe cruce inscriptia "neidentificat-iunie ‘90", conform surselor din "Romania Libera" .

Dr. D.G, medic la Spitalul Municipal din BUCURESTI, adauga sute de oameni tratati sau operati de grave traumatisme la "Sectia de Neurochirurgie" a spitalului nr. 9 din Bucuresti, din care 60 au murit in cateva luni.

Peste 1300 de arestati, 746 de raniti. Oficial, au existat 7 morti.

Neoficial, deocamdata, 188 de morti din zilele 13-15 iunie 1990.

Cimitirul Straulesti 2

Adevarul nu-l stim nici in ziua de azi!

S-a spus ca cei peste 20.000 de mineri care au insangerat Bucurestiul nu erau mineri adevarati; nu stim exact care era procentul de securisti, politisti sau mineri; un lucru insa e sigur: erau cu totii ROMANI, chiar daca nu erau oameni si chiar daca indeplineau ordinele venite dinspre rasarit, si care vizau disparitia Romaniei.

Asa cum romani au fost si tortionarii inchisorilor comuniste, si procurorii, si judecatorii, si securistii, si militienii, si nomenclaturistii care au aruncat in puscarii si lagare 2 milioane de romani si au exterminat sute de mii.

Mortii din 13-15 iunie s-au adaugat unui lung sir, din pacate neterminat atunci, de jertfe ce par fara sfarsit, pentru o libertate ce pare a fi refuzata vesnic Romaniei. (GID)