Retragerea vicepremierului Pogea din guvern si renuntarea democratilor la acest post - dupa ce initial considerau ca li se cuvine doar lor - si inlocuirea ministrului Dobre de la transporturi cu agresivul Radu Berceanu a fost considerata nu numai o lovitura de forta, ci si un inceput al retragerii PD din guvern imediat dupa aderare.

S-a vorbit chiar si de o schema clasica ("scara de incendiu") utilizata de spargatorii de guvern din PD pentru a goli cabinetul de credibilitate.

Daca adaugam ca Gigi Becali a pariat ca premierul pica pana in 10 iulie si ca dl Stolojan si-a reluat atacurile la adresa grupului de "intimi" care conduc PNL spre propria lor bunastare, avem toate motivele sa credem ca planul debarcarii e in grafic. Nu este insa deloc sigur ca el va reusi.

Premierul si-a largit intre timp cercul intimilor, cooptand miliardari din PC si UDMR (si chiar PSD si PRM), care au prins si gustul puterii, nu numai pe cel al mierii. Asadar, se-ascute lupta dintre case si clase: PD pozeaza cu agenda populatiei, iar PNL se fotografiaza cu cei care traiesc bine.

Ghici cine minte mai rau! Pe cand PD scotea scaunul dlui Pogea din guvern, dl Tariceanu, nebanuind nimic - desi stia ca lunea este ziua de Bocuresti a dlui Boc -, isi certa subalternii subordonati dlui Stolojan.

Afland apoi ca PD si-a facut autorestructurare, premierului nu i-a ramas decat sa sfideze situatia, salutand plecarea "fireasca" a dlui Pogea si precizand ca el insusi "a cerut explicit" inlocuirea dlui Dobre - ba chiar si pe a ministrului educatiei. Dl Hardau i-a ras in nas, pretinzand insa ca proiectele sale au fost laudate de dl Basescu. Ma rog, cand te lauda Basescu, e bine sa incui usa.

Mult-laudatele sale servicii secrete, decorate pentru eliberarea ziaristilor rapiti in Irak, n-au reusit sa pastreze secretul "de 50 de ani" nici macar un an: tocmai s-a aflat ca s-au platit 9 milioane de dolari pentru eliberare - iar teroristul Omar Hayssam, eliberat din arest pe caz de boala grava, era bine mersi pe 1 iunie la Romexpo, la cumparaturi.

Ii disparusera ca prin minune perfuziile si ambulanta cu care facea teatru la tribunal - dupa ce facuse tragedia din Irak. Cat ne-o fi costat si eliberarea lui Hayssam? Asta o stiu doar bolnavii adevarati care conduc ostilitatile din tara.