La discutiile de astazi au participat presedintele AVAS, Razvan Orasanu, consilierul de stat al primului-ministru, Alexandru Ene, directorul companiei, Serban Titu, liderul BNS, Matei Bratianu, si liderul sindical al uzinei, Gheorghe Apostu.

AVAS considera ca singura solutie pentru pastrarea productiei de tractoare o reprezinta privatizarea pe module functionale, dupa restrangerea activitatii societatii.

In acest sens, in cadrul intalnirii de la Palatul Victoria, directorul general al societatii a primit un ragaz de o saptamana pentru finalizarea planului de restructurare a Tractorul Brasov.

Datoria totala la zi a companiei se ridica la peste 13.740 miliarde lei vechi. Este vorba despre datorii catre bugetul statului, AVAS, furnizorii de utilitati si banci.

Tractorul Brasov functioneaza pe o platforma de peste 120 de hectare, intr-un sistem energofag, care este tributar sistemului centralizat de productie si distributie a utilitatilor.

Negocierile cu firma indiana Mahindra&Mahindra pentru privatizarea Tractorul Brasov nu s-au finalizat prin incheierea unui contract de vanzare - cumparare de actiuni.