Presedintele Partidului Conservator (PC) a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa ca nu a primit inca decizia oficiala de la CNSAS din care sa vada daca a facut sau nu politie politica. El este insa decis sa dea in judecata CNSAS pentru faptul ca in presa au aparut deja informatii in legatura cu acest aspect.

Luni, va fi organizat un Birou Politic al PC care va dezbate problema iesirii de la guvernare.

“Pina vineri la prinz, cetateanul Dan Voiculescu nu a primit nicio instiintare de la CNSAS in legatura cu presupusa sa apartenenta la fosta Securitate”, a anuntat Bogdan Pascu, purtator de cuvint al Partidului Conservator, in deschiderea unei conferinte de presa desfasurata la Mamaia.

Dan Voiculescu urma sa anunte astazi care este concluzia Colegiului CNSAS, care saptamina aceasta a facut verificari pe doua dosare de Securitate care au legatura cu liderul PC.

Nemultumit ca in presa de azi se dadea ca sigur faptul ca a facut politie politica, Voiculescu a anuntat ca luni va da in judecata Colegiul CNSAS pentru scurgere de informatii.

Liderul PC a mai spus ca in daca in instiintarea CNSAS se va arata ca a facut politie politica va contesta decizia in instanta si ca este decis sa isi dovedeasca nevinovatia pina la capat. “Daca va fi nevoie, o sa merg in justitie in instantele superioare sau in cele europene. Sunt hotarit sa imi apar demnitatea pina la capat”, a spus Voiculescu.

Liderul Partidului Conservator considera “suspecta” aparitia a doua noi dosare de Securitate la scurt timp dupa ce si-a anuntat intentia de a candida pentru postul de vicepremier. El crede ca de acest lucru nu este straina actuala putere.

“Razboiul dintre cele doua Palate, purtat inclusiv cu ajutorul serviciilor secrete, se vede si in faptul ca in momentul in care am decis sa ma implic exclusive in politica a si aparut un curier cu dosare vechi de 30 de ani”

“Cine a dat aceasta comanda?”, s-a intrebat retoric Voiculescu.

Conform lui Voiculescu, dosarele nu reprezinta nimic important pentru Romania si de aceea nu a vorbit pina acum despre informarile facute catre Securitate. “Sint simple rapoarte despre activitatile profesionale pe care le desfasuram. Am colaborat cu Securitatea asa cum au colaborat milioane de romani care au lucrat la stat”.

Liderul conservator considera ca el iese cu o imagine pozitiva din tot scandalul declansat de verificarile efectuate de CNSAS. “Acum au fost distruse doua mituri: cel al faptului ca Voiculescu a fost general de Securitate si, apoi, cel al faptului ca eu as fi fost depozitar al conturilor lui Ceausescu.

In calitate de om care a dat informari la Securitate, nu puteam sa fac mai mult decit atit”, a aratat Voiculescu.

Intrebat daca Partidul Conservator va iesi de la guvernare, Voiculescu a spus ca luni va fi convocat Biroul Politic al partidului, care va dezbate aceasta problema. “In opinia mea, nu acest organism are menirea si calitatea si nu-si poate asuma raspunderea iesirii sau ramanerii la guvernare. De aceea, o sa propun convocarea unui Consiliu National”, a declarat Dan Voiculescu.

Voiculescu a mai spus ca nu crede ca partidul va nominaliza pe altcineva la functia de vicepremier, atat timp cat nu s-a luat o decizie in ce priveste iesirea de la guvernare.