S.C. Kvaerner IMGB S.A. (KIMGB) este in plin proces de achizitie de catre Doosan Heavy Industries din Coreea de Sud. TH Global plc (in trecut Kvaerner plc), actualul proprietar al KIMGB, considera ca Doosan Heavy Industries reprezinta un actionar potrivit pentru KIMGB, capabil sa asigure continuitatea operatiunilor KIMGB si cresterea viitoare a afacerilor companiei.

Semnarea acordului de vanzare-cumparare a avut loc astazi, 16 iunie 2006, la Seul, in Coreea de Sud. Tranzactia si transferul de actiuni vor fi finalizate in cursul lunii iulie 2006.

Pe parcursul acestei perioade de tranzitie, TH Global plc vor ramane proprietarul KIMGB, iar actuala echipa de management va asigura conducerea tuturor activitatilor KIMGB pana la completarea tranzactiei.

KIMGB este un producator integrat de componente si subansamble de mari dimensiuni destinate industriilor energetice, de constructii navale, metalurgice si a cimentului. KIMGB detine si opereaza capacitati tehnologice de otelarie, turnare, forjare si prelucrari mecanice.

Compania a derulat in ultimii ani programe investitionale de amploare si a stabilit parteneriate comerciale pe termen lung cu cele mai mari corporatii multinationale din domeniul sau de activitate.